Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Borgerlige kritiserer Morgenandagt-flytning
Tirsdag 22. marts 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og ikke mindst Kristendemokraterne forstår ikke, hvordan flytningen af 'Morgenandagten' fra FM til DAB kan være en varetagelse af "den kristne kulturarv."
Det ser ikke ud, som om DR lever op til forpligtelsen om at lægge særlig vægt på "den kristne kulturarv", lyder det fra de fire partier Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, som netop har indskærpet kristendommen i DRs nye public service-kontrakt. Det skriver Kristeligt Dagblad i dag.

Kristendemokraternes enlige medlem af Folketinget, Per Ørum Jørgensen, har nu spurgt kulturminister Per Stig Møller (Kons.), om han er enig i DRs beslutning om, at Morgenandagten fra domkirken i København ikke længere skal kunne høres på danskernes almindelige FM-radio, men i stedet på den mere nicheprægede DAB-radio og tv-kanalen DR 2, som færre har adgang til.

Overfor Kristeligt Dagblad kalder De Konservatives kirkeordfører Charlotte Dyremose DRs omlægning "grotesk", og tilføjer: "Det ser ud, som om Danmarks Radio ikke tager formidlingen af den kristne kulturarv seriøst nok."

Venstres kulturordfører, Troels Christensen, mener, at DRs beslutning om at fjerne Morgenandagten fra FM-båndet "ser mystisk ud".

Dansk Folkeparti var i medieforhandlingerne en af de ivrigste fortalere for, at formuleringen om den kristne kulturarv kom med i den nye kontrakt, og partiets medieordfører, Karin Nødgaard, siger til Kristeligt Dagblad:

"Vi har været optaget af at få den kristne kulturarv ind i kontrakten, og derfor er det beklageligt, hvis DR flygter i denne sag. Men som politikere kan vi jo ikke blande os i selve programlægningen; det er op til bestyrelsen og direktionen at bestemme."

Liberal Alliance har ingen problemer med beslutningen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -