Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Medieeksperter vender sig mod P1-klon
Onsdag 5. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der er ingen opbakning at hente hos medieeksperter til forslaget om at fratage DR en radiokanal, og i stedet lave kanalen om til en privatejet men statsfinansieret konkurrent til P1. Anker Brink Lund kalder forslaget ”fortænkt”. Per Jauert undrer sig, da det jo er P3 og P4, der er de klart største kanaler og dem, der reelt fastholder DRs dominerende position i radiolandskabet. Frands Mortensen konstaterer, at selv om DR skulle miste P2, så mister DR ikke forpligtelsen til at sende klassisk musik, jazz og morgenandagter. Disse programtyper skal så fordeles på P1, P3 og P4 – som man gjorde i 1990’erne – og det vil fungere dårligt.
Hvis medieforliget ender med at DR fremover kun har tre landsdækkende FM-kanaler til rådighed, så vil de nuværende programmer på P2 skulle fordeles på P1, P3 og P4. Det vil være et skridt tilbage, siger professor Frands Mortensen fra Aarhus Universitet i dag til Kristeligt Dagblad.

”Det var sådan, man gjorde det i midten af 1990'erne, og det fungerede dårligt. Kanalerne mister deres struktur og flow, og lytterne falder fra. DR er netop så populær, fordi de rammer deres målgrupper så præcis med deres forskellige formater,” siger Frands Mortensen.

Overfor Berlingske Tidende uddyber Mortensen: ”Al erfaring viser, at det er noget skidt, hvis lytterne skal zappe frem og tilbage. Hvis P2 lukker, skal den klassiske musik finde et andet sted, og det er paradoksalt, at de samme politikere, der i sin tid gav DR et lån til koncertsalen, nu fratager lytterne muligheden for at få oplevelserne fra salen ud i æteren.”

Han konstaterer, at udspillet lægger op til et markant brud med regeringens egen mediepolitik, der hidtil har gået ud på, at der skulle skabes en stærk kommerciel mediesektor i Danmark - som konkurrence til DRs monopol. ”Men det hjælper en ny statsfinansieret version af P1 jo ikke på. Det betyder blot, at DR så skal spare et stort millionbeløb, for at private kan lave præcis det samme. Det giver simpelthen ingen mening,” siger Frands Mortensen til Kristeligt Dagblad.

Samme holdning har medieforsker Per Jauert fra Aarhus Universitet.

”Det er jo P3 og P4, der er de klart største kanaler og dem, der reelt fastholder DRs dominerende position i radiolandskabet. Derfor vil det virkelig undre mig, hvis medieforliget ender, som det er skitseret,” siger Jauert.

At svække DRs P1 - blot for at oprette et nyt P1 uden for DR - virker ikke som den logiske løsning på problemet, mener Per Jauert.

Både TV 2, JP-Politiken-koncernen og Berlingske har iflg. flere pressemeldinger i går og i dag ytret stor interesse for at lave en landsdækkende radiokanal for 125 millioner kroner årligt. Politiken skriver i dag tilmed, at det iflg. avisens oplysninger ”da også netop er medievirksomheder med en stærk publicistisk tradition, som vil være storfavoritter til at overtage P2-kanalen.”

Endnu er der dog intet aftalt. Enhedslistens medieordfører siger til Kristeligt Dagblad, at der blandt medieordførerne er modsatrettede holdninger til samtlige punkter i udspillet. Enhedslisten har i dag i øvrigt meddelt, at de ikke længere er med i medieforhandlingerne.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -