Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Udsigt til politisk ballade om licensen
Lørdag 9. juni 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
På forhånd tegner det til et hardcore politikerslagsmål, når politikerne skal finde mere end 3 mia. kr. til DR og TV 2. De penge kommer til at mangle, når licensen med stor sandsynlighed bliver afskaffet, skriver Politiken. Allerede nu forbereder Kulturministeriet et udvalgsarbejde, der skal komme med et forslag til, hvor pengene skal hentes.
SFs medieordfører Aage Frandsen siger, at han helst vil hente pengene til DR og TV 2 over skatten, fordi borgernes bidrag så bliver bestemt af, hvad de tjener. I stedet for licens-ordningen med et fast beløb, der rammer folk med lave indkomster hårdest.

Over for Frandsen står Jens Rohde fra Venstre. "Det skal i hvert fald ikke være over skatten!", siger Jens Rohde. I hans øjne vil det betyde, at politikerne vil kunne blande sig i, hvad de offentlige medier lever. Han nævner Holland som et eksempel på, hvor galt det kan gå, når man vil finansiere public service-stationerne over skatten.

"Det betyder, at man hvert eneste år skal under sparekniven i nogle finanslovsforhandlinger", siger Jens Rohde. Han peger på, at det i Holland betød, at man nedlagde det hollandske radiofoniorkester.

"Det vil være udemokratisk, at man ikke selv kan vælge fra eller til, om man vil betale til DR og TV 2", siger de konservatives medieordfører Brian Mikkelsen. Og det kan man ikke, hvis seere og lyttere fremover skal betale over skatten. De konservative vil beholde licensen så længe som overhovedet muligt, uanset at licensen bliver presset af den digitale fremtid.

Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen og forskningsminister Birthe Weiss siger begge, at en finansiering af Public Service stationerne over skattebilletten er en mulighed. De afviser begge modeller, hvor det kun er de velhavende seere og lyttere, der har råd til at betale for public service-programmer, og resten af befolkningen er henvist til reklamefinansieret samlebåndsfjernsyn. ”Det skal ikke være abonnement for de rige og reklamer for de fattige”, siger Gerner Nielsen til Politiken.

Det nye licens-udvalg, der også har medlemmer fra Skatteministeriet, Finansministeriet, IT- og Forskningsministeriet, samt DR og TV 2, skal være færdig senest om et år. Det skyldes, at hvis en licensskat skal med ind i en ny politisk aftale om skatter og afgifter, skal forslaget være klart, når pinsepakken udløber i 2002.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -