Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Hver dansker hører tre radioaviser dagligt
Onsdag 1. april 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR's nyhedsudsendelser kl. 8 på hverdagsmorgener er de mest lyttede - skarpt forfulgt af nyhedsopdateringerne kl 7.30.
Samtidig med at færre danskere for øjeblikket opsøger de trykte nyheder i avisform, oplever en af de andre 'gamle aviser', nemlig 82-årige Radioavisen, ikke samme problem. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Andelen af befolkningen, der på en gennemsnitlig hverdag hører mindst en radioavis eller P3 Nyheder, er gået frem fra 54.4 procent i første kvartal sidste år til 55.6 procent i år.

Hvor det i de første tre måneder af 2008 var godt 2.5 millioner danskere, der hørte speakeren byde ”Velkommen til Radioavisen” mindst én gang om dagen, er tallet nu lige knap 2.6 millioner.

”I gennemsnit hører hver dansker lidt flere end tre radioaviser om dagen. Men i dét tal er også inkluderet de, der ikke har hørt en. Så nogle af kernebrugerne hører både seks, syv og otte eller endnu flere radioaviser hver dag,” forklarer medieforsker Dennis Christensen fra DR Medieforskning.

”Morgenen har været ”primetime” for Radioavisen i årevis. Her skal danskernes dagsorden sættes, og i løbet af dagen skal folk lige høre, om verden står endnu,” siger Dennis Christensen.

Går vi lidt længere tilbage i historien, så sendte DR - ellers Statsradiofonien som det hed dengang - slet ikke radioaviser om morgenen. De havde først premiere i 1947 med to udgaver: klokken 6.15 for de morgenduelige og klokken 8.00 for kontorister og andre, der blev lidt længere i sengen. Timenyhederne blev lanceret i 1975.

DRs redaktør for nyheder på radio, Sanne Odgaard, glæder sig over, at DRs nyhedstilbud fænger: "Vi har i det seneste år arbejdet meget intensivt på at opfylde lytternes forventninger til radioaviser og P3 Nyheder på de forskellige kanaler. Vi udvikler stadig på nogle områder, og det er glædeligt, at alt nu tyder på, at vi imødekommer lytterne. Vi har haft en klar fornemmelse af, at de ville tage godt imod de nyudviklede nyheder, så det er spændende, at lyttertallene nu viser, at der er flere, som hører Radioavisen og P3 Nyheder," siger hun.


Fakta

* DR Radios nyhedsudsendelse klokken 8.00 på hverdagsmorgener er den største. Sådan fordeler lytterne sig:

* P1 66.000 lyttere
* P2 54.000 lyttere
* P3 225.000 lyttere
* P4 461.000 lyttere


Foto: Radioavisen på P4 er mest lyttet klokken 8.00 på hverdagsmorgener, og da får man typisk Nina Høgsberg og Niels Christian Lang i højttaleren. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -