Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Venstre vil tage P4 fra DR
Tirsdag 23. juni 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mens P2 er på vej i udbud, lægger Venstre nu op til at tvangsfjerne P4 fra DR. Dermed kan DR miste både P2 og P4.
Regeringspartiet Venstre vil samle TV 2s otte regionale tv-kanaler og DRs 11 regionale radiostationer (DR P4) - i et nyt og selvstændigt regionalt medieselskab, skriver Berlingske Tidende i dag. Det nye medieselskab skal råde over TV 2-regionernes sendetid på TV 2, overtage kontrollen med landets største radiokanal, DR P4, og sælge indhold på kommercielle vilkår til DR og TV 2. Det nye selskab skal fortsat have public service krav.

"Vi ønsker at styrke den lokale og regionale dækning. Vi må konstatere, at det nuværende system ikke er gearet til at sikre en ordentlig leverance af lokale og regionale vinkler. Der er stadig en tendens til, at der er lidt for meget hovedstadsdækning," siger Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby til Berlingske Business.

Det økonomiske grundlag for det nye selskab skal komme fra de otte TV 2-regioners licensmidler (= ca. 450 mio. kr.), de penge, som DR i dag bruger på P4 (= ca. 300 mio. kr.) og desuden ved salg af regionale programmer til DR og TV 2.

Ellen Trane Nørby siger, at forslaget ikke handler om at spare.

"Det er ikke det, der er tanken. Vi vil styrke det regionale udbud ved at samle kræfterne og give de regionale redaktioner større ledelsesmæssig frihed uden krav om for eksempel at afspejle DRs brand eller spare på grund af en dyr koncertsal," siger Ellen Trane Nørby og peger på, at DRs regionale radiostationer er kommet under hårdt pres efter de store besparelser i DR. Til november skal TV 2-regionerne desuden til at sende en time mere dagligt.

Hun erkender, at en sammenlægning af DR og TV 2s aktiviteter på regionalt niveau vil kunne gå ud over den pluralisme, der er skrevet ind som en af grundpillerne i regeringsgrundlaget, men hun vurderer samtidig, at alternativet er værre.

VK-regeringen har allerede tidligere meddelt, at man meget gerne ser den 3. landsdækkende FM-kanal, hvor DR P2 nu sender, skifte hænder til en kommerciel aktør.

Nu er der altså udsigt til, at DR både kan miste P2 og P4.

Kulturminister Carina Christensen (kons.) kalder det et udmærket forslag, der umiddelbart rummer både fordele og ulemper.


DR-formand kalder forslag dødsensfarligt

Venstres forslag betegnes af DRs formand Michael Christiansen som dødsensfarligt. Han peger på, at en sådan konstruktion uundgåeligt vil føre til en ufrugtbar konkurrence mellem provinsen og hovedstaden.

Han understreger desuden, at DRs regioner er en integreret del af DRs organisation og den landsdækkende dækning.

"Der er et meget stort samarbejde mellem DR-Byen og regionerne. Det betyder, at regionerne ville blive meget dyrere, hvis de blev løsrevet," siger Michael Christiansen til Berlingske.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -