Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Splittelse i DRs bestyrelse over nedskæringer og prioriteter
Fredag 9. september 2005
Af Karsten Jensen
 
I går fremlagde DRs nye generaldirektør Kenneth Plummer besparelsesplanerne for DR, som vedtaget af DRs bestyrelse. Nu viser det sig, at bestyrelsen ikke står samlet om beslutningerne. Tre af bestyrelsesmedlemmerne kritiserer nu i skarpe vendinger de afgørelser, der er truffet.
Avisen Information har kontaktet bestyrelsesmedlemmer i DR og skriver, at mindst tre medlemmer er kritiske overfor besparelserne og den måde der prioriteres.

"Besparelserne på programsiden rammer især centrale dele af DR's public service programmer, for eksempel nyheder på fremmedsprog. Det er helt uhørt, at man nedlægger den del af fladen, man burde gå den modsatte vej og styrke og udvide den dækning," siger Stig Hartvig Nielsen (foto). Information erfarer desuden, at der også har været besparelser på vej i P1 og P2, der kun lige er blevet forhindret, mens for eksempel P3 stort set har klaret frisag.

”Det er helt tosset for mig at se. Det er ikke en måde man styrker integrationen af nydanskere på,” udtaler Stig Hartvig Nielsen til Berlingske Business.

I Berlingske Tidende afviser nyhedsdirektør, Lisbeth Knudsen, at det skulle være et problem med nedskæringer i nyheder på fremmedsprog:

”Nu har vi sendt nyheder på fremmedsprog i 25 år. Og jeg tror det er vigtigt at gøre noget på andre felter. Eksempelvis rekrutterer vi bredt af nydanskere og folk med anden etnisk baggrund blandt vore medarbejdere. Og måske er det vigtigere, at de bliver en normal del af vores nyhedsbillede,” påpegede nyhedsdirektør, Lisbeth Knudsen.

"Jeg har lagt mærke til, at man fritager den populære del som P3 og alle underholdningsprogrammerne. Der er masser af underholdning og musik på markedet, men de smalle programmer er der ikke andre end DR, der tilbyder," siger Stig Hartvig Nielsen endvidere til Information, der kritiserer planerne om nedlægge lang- og mellembølgesendingerne.

"I forvejen har man svigtet udlandsdanskerne, nu svigter man også dem i det nære udland og andre, for eksempel fiskerne. Og hvis en orkan rammer FM-senderne i Sønderjylland, er en hel landsdel uden DR - og det er beredskabsmæssigt meget uheldigt," mener Stig Hartvig Nielsen.

DR medarbejderen og bestyrelsesmedlem Mogens Rubinstein er også blandt kritikerne.

"Det er en illusion at tro, at det ikke kan mærkes på programmerne. Selvfølgelig vil det kunne mærkes," siger Mogens Rubinstein til Information, der også kritiserer nedskæringer på de administrative hjælpefunktioner.

"De administrative hjælpefunktioner er der jo for at hjælpe programmerne," siger han og beklager besparelserne.

"Jeg bryder mig ikke om, hvad der står i den spareplan, men nu er den jo et fait accompli," siger bestyrelsesmedlem Thorkild Ibsen til Information, der også er undrende overfor at P3 mere eller mindre går fri af besparelserne.

"Det er en vurdering, direktionen har foretaget, og jeg bryder mig ikke om det. Men der var ikke tid til, at vi som bestyrelse kunne tage en ordentlig debat og komme med alternativer," siger Ibsen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -