Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radiotegneserie fra DR får nordisk pris
Fredag 19. september 2008
Af Karsten Jensen
 
DR kunne rejse hjem med en førstepris, da medarbejderne ved de nordiske børneradioer onsdag mødtes på den lille ø Grötö i Göteborgs skærgård og uddelte kollegiale priser i den nordiske børneradiodyst Prix Nordica.
DR hentede prisen i den litterære klasse for radiotegneserien ’Anders’ Pagt’, der har været sendt på DAB- og netkanalen DR Barracuda. Serien er skrevet, fremført og redigeret af freelancerne Christian Trangbæk og Rasmus Bruun.

I serien har Gud indgået et væddemål med Fanden, om det kan lade sig gøre at få det oplagte mobbeoffer Anders til at stå imod presset fra klassekammeraterne og sige fra over for drillerier. Lykkedes det indenfor 20 dage vinder Gud Fandens trefork, men fejler Anders sætter Fanden sig på tronen og regerer i Himlen.

”Det vakte en vis opsigt og begejstring hos vores nordiske kolleger, at emnet mobning blev behandlet med en læspende gud med streetslang som én af aktørerne,” siger Rasmus Mandsberg, der som tidligere vært på Barracudaradio modtog prisen.

Og i begrundelsen for at give DR prisen hed det da også, at ”DR med intelligent humor og en frækhed behandler emnet mobning på en anderledes og empatisk måde”.

”’Anders’ Pagt’ lægger op til latter og eftertanke og viser, at man med en god idé kan komme langt,” hedder det videre.

Med prisen fulgte en vase skabt af den svenske glaskunstner Helene Gibson. Udover førsteprisen blev DR også nummer to i kategorien ’Indslag og reportage’ for reportagen ’Frederik er pedel for en dag’, som journalist Knud Erik Meyer Ibsen fra B&U i Århus har tilrettelagt for Barracudaradio.

Prix Nordica bliver holdt hvert andet år i et samarbejde med de nordiske public service-stationer DR, NRK i Norge, SR i Sverige og YLE i Finland.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -