Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny Øresundsradio tidligst i 2003
Lørdag 8. december 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR og SR’s nye fælles regionalradio for Øresundsregionen starter tidligst i 2003, og kanalen – der kun vil kunne høres i dele af Københavnsområdet - får en yderst begrænset sendeflade, da den nye radiostation kun vil sende en morgenflade og en kør-hjem-flade sidst på eftermiddagen og kun mandag-fredag.
Sveriges Radio har allerede for længst givet tilsagn om penge til projektet, men i DR er planerne om en fælles radio for Øresundsregionen efter flere år endnu ikke nået særligt langt. DRs personaleblad DRåben skriver dog nu, at chef for Københavns Radio, Søren Michael Rasmussen, er i færd med at færdiggøre et budgetoverslag for DRs andel af kanalen, som vil blive afleveret til radiodirektøren inden jul.

I forvejen sender Københavns Radio og SR’s regionalradio for Malmø-området, Radio Malmöhus, et fælles program onsdag og lørdag med titlen ”Øresund direkte”. Men man ønsker altså at gå videre, og etablere en egentlig fælles radiokanal med daglig sendetid mandag-fredag om morgenen og sidst på eftermiddagen, der skal rette sig imod den nye Øresunds-borger, der tænker regionalt på begge sider af syndet.

”Kanalen vil især sætte fokus på nyheder og tage større emner op til debat. Vores målgruppe er ca. 25-40 år, fordi det er de folk, der bevæger sig mest rundt i regionen pga. job og uddannelse”, siger Søren Michael til DRåben.

Afviklingen af programmerne på den nye station vil iflg. planen skulle ske fra Malmø, mens nyhedsudsendelserne skal komme fra København.

Når stationen kommer i gang vil den kunne høres på DAB, via internettet og på en FM frekvens (formodentligt 100.6 MHz) fra Malmø. Denne frekvens vil iflg. DRåben kun kunne høres i dele af Københavnsområdet.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -