Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kashmir bag ny godnatsang til 'Det Elektriske Barometer'
Mandag 2. februar 2009
Af Karsten Jensen
 
Der er et af Danmarks mest velansete og respekterede musiknavne, der har skrevet og komponeret Det Elektriske Barometers nye godnatsang. Bandet hedder Kashmir og ’Splittet til Atomer’ er gruppens første nummer sunget på dansk.

Søndag efter søndag har de unges radiofoniske åndehul, ’Det Elektriske Barometer’, sendt melankolske og alternative toner ud i æteren. I løbet af de sidste 22 år af Barometerets levetid, har kun to sange fået æren af at lukke programmet ned og sige godnat til lytterne. Det drejer sig om Sort Sols ’Når solen stikker af’ (1994), skrevet specielt til programmet og Gasolins melankolske ballade, ’Som et strejf af en dråbe’ (1973).

Men nu er der kommet et nyt medlem til den eksklusive klub. Danske Kashmir har sagt ja til at kombinere og skrive deres første danske sang, specielt dedikeret til at være den nye godnatsang i Det Elektriske Barometer.

At valget faldt på Kashmir er ingen tilfældighed. Det var netop i Det Elektriske Barometer, at vi danskere første gang stiftede bekendtskab med Mads Tunebjerg, Asger Techau og forsanger Kasper Eistrup tilbage i 1994, der siden udvidede band-line up’et med Henrik Lindstrand. Meget er hændt for Kashmir efter jorden blev gødet til den position, de har indtaget i dag som et af Danmarks største og vægtigste bandnavne. Og siden er en bred palet af danske artister fulgt i kølvandet på Kashmir, efter at Det Elektriske Barometer og lytterne har spillet deres musik.

"Gasolins og Sort Sols sange blev jo skrevet i to forskellige tidsperioder, men fælles for dem er, at de har en universel ungdomsstemning, der rummer alle de elementer, Barometeret står for: Ungdomsånd, håb, bittersød melankoli, eftertænksomhed, poesi og længsel," siger vært på Det Elektriske Barometer, Alicia Jordanova og fortsætter:

"Kashmirs sang har i lige så høj grad ramt alle de elementer, både i tekst- og lydunivers. Jeg har hørt nummeret mange gange nu, og jeg synes den er helt fantastisk. Det er tydeligt at mærke, at det er et band, der kender Barometerets univers godt."

Kashmir udtaler om godnatsangs-projektet:
"At løfte arven efter Gasolin's ’Som et strejf af en dråbe’ og Sort Sols ’Når solen stikker af’, er ikke bare noget man lige gør. Da vi blev stillet opgaven, var der ikke duften af tvivl i udfordringens uimodståelighed. Derimod var der en stærk dunst af frygt i kølvandet på vores kåde tilsagn. Vi har aldrig skrevet sange til Kashmir på dansk og dét at vide, at vi skulle fremkalde en meget koncis følelse i ord, lydunivers og komposition og uden at stjæle fra de to klassiske forgængere, var nok til at give op på forhånd. Sangen kom først da vi accepterede det der kom, uden for høje forventninger til noget specifikt. Heldigvis nåede vi dertil hvor sangen selv overtog styringen og gjorde sig færdig, som den selv synes at den tog sig bedst ud.

Barometeret har haft en kolossal betydning for startskuddet på vores karriere og da alle begyndelser er svære, er vi for evigt gældsat til programmet. Derfor er det med stor og stolt ydmyghed at vi frigører partiklerne i ’Splittet til Atomer’. Vi håber, at I vil tage den til jer og lade den leve længere end en døgnflues cyklus," slutter bandet Kahsmir om sangproduktionen.

’Splittet Til Atomer’ er dedikeret til Det Elektriske Barometer og udgives ikke samtidig kommercielt. Vil man høre sangen skal man enten lytte til Det Elektriske Barometer på P3 hver søndag kl. 21.03–23, eller tune ind på Det Elektriske Barometers egen 24 timers digitale radiokanal DR Det Elektriske Barometer via dr.dk/barometer.


Foto: Værter på 'Det Elektriske Barometer' på P3: Alicia Jordanova og Lucia Odoom (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -