Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Mojn og JydskeVestkysten i åben krig
Tirsdag 3. februar 2004
Af Karsten Jensen
 
JydskeVestkystens forsøg på at dække hele Syd- og Sønderjylland med radiosending har ført til gensidige anmeldelser mellem bladhuset på den ene side og Radio Mojn i Aabenraa på den anden side. Først politianmeldte Radio Mojn JydskeVestkysten for ikke at have formalia i orden, i form af registreret selskab bag radiosending. Senere meldte JydskeVestkystens Radio Skala, Radio Mojn for at sende med for høj sendestyrke.
Radionyt.com har fået aktindsigt i JydskeVestkysten ansøgningsskema for programtilladelse til radiovirksomhed ved Fællesnævnet for Radio & Tv i Sønderborgområdet samt øvrige korrespondance mellem de to parter.

I skemaet, dateret den 15. januar 2003 og underskrevet af Mette Bock, ansøger JydskeVestkysten, Store Rådhusgade i Sønderborg om sendetilladelse. Under organisationsform står anført ”K/S”, og dermed ikke radiostationens navn, som arbejdstitlen ’Radio 2003’ lød. Aviser må i henhold til lovgivningen ikke uden videre drive lokalradio.

I marts må nævnet indhente stationens vedtægter, idet disse ikke var underskrevet - ligesom de heller ikke var daterede og ej heller oplyst om vedtægterne var godkendt. Nævnet gør opmærksom på, at aviser ikke må drive radiostationer og JydskeVestkysten svarer nu tilbage og understreger ”at det er foreningen, og ikke JydskeVestkysten, der søger sendetilladelsen”. Samtidig fremsendes underskrevne vedtægter for Radio 2003.

Frem til den 7. marts har denne ansøgning ellers været søgt og fremsendt af JydskeVestkysten og ikke Radio 2003. Hermed er det første gang siden 15. januar, at JydskeVestkysten oplyser, at det er foreningen for Radio 2003 – og ikke JydskeVestkysten, der søger sendetilladelse.

Dermed kan der i følge Steen Sødergreen sås tvivl om, hvorvidt generalforsamlingen reelt har fundet sted, hvilket Steen Sødergren har bedt politiet om at efterforske. Samtidigt undrer det Steen Sødergreen, at der findes to foreninger med enslydende navne ”Radio 2003”.

”I et brev til Fællesnævnet for Lokalradio og TV i Grænseregionen Syd i Aabenraa fremsendes den 16. december 2002 en ansøgning – også fra Radio 2003 – med hjemsted i Aabenraa. Det kan undre, at JydskeVestkysten fremsender ansøgninger i navnet Radio 2003 for to forskellige stationer og ikke eksempelvis ’Radio 2003 Aabenraa’ og ’Radio 2003 Sønderborg’. Man kan derfor måske mistænke Radio 2003 i Sønderborg for blot have ’lånt’ vedtægterne fra Aabenraa-afdelingen. Man skal altså have afholdt to forskellige generalforsamlinger samme dag”, lyder det fra Steen Sødergreen.

Steen Sødergreen fortsætter: ”Det kan være en overtrædelse af straffelovens §163, hvad angår afgivelse af urigtige oplysninger over for offentlig myndighed. En paragraf med en strafferamme op til tre måneders fængsel. Jeg mener, at det er et bedrag, der ligger til grund for tildelingen af sendetilladelsen”, siger Steen Sødergreen.

Steen Sødergreen har anmeldt dette forhold til myndighederne og i øjeblikket ligger sagen hos statsadvokaturen.

Sagen har været langstrakt og besværlig for Steen Sødergreen og Radio Mojn idet tidligere ansøgninger om aktindsigt hos politiet blev afvist indtil Statsadvokaten kort før jul underkendte disse afslag. Steen Sødergreen fortæller:

”Af politiets afhøringsrapporter fremgår det, at det umiddelbart kun var Mette Bock, der kan huske, at generalforsamlingen har fundet sted. Peter Gram Mårtensson, der er medlem af direktionen for JydskeVestkysten, var ifølge den reviderede ansøgning dirigent under generalforsamlingen. Forespurgt af politiet bekræfter han den 19. september, at han har været dirigent under selskabets stiftelse. Han kunne ikke eller ønskede ikke på stående fod at svare på, hvilken dato m.v. selskabet var stiftet, men bekræftede oplysningerne i den efterfølgende uge”, forklarer en undrende Steen Sødergreen, der ikke er færdig med hele denne sag.

Mette Bock ønsker ikke over for radionyt.com at kommentere sagen i detaljer eller debattere sagen offentligt, men forklarer over for radionyt.com, at foreningen ér lovlig og bekræfter, at man har afholdt to generalforsamlinger. Hun oplyser endvidere, at Radio 2003 i Sønderborg har fået nævnets tilladelse til et navneskift – Stationen hedder nu Radio Skala, Sønderborg.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -