Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


MixFM på vej til Esbjerg
Fredag 9. januar 2004
Af Karsten Jensen
 
MixFM har klaget til Radio- og tv-nævnet over, at have fået afslag til en sendetilladelse i Esbjerg. Nu har Radio- og tv-nævnet givet MixFM medhold, og dermed ventes MixFM på vej til Esbjerg.
MixFM mente ikke, at nævnet i Esbjerg kunne begrunde et afslag med at MixFM ikke repræsenterer en ny type lokalradio ligesom stationen gør gældende, at stort set alle områdets radiostationer er ejet af JydskeVestkysten, der dermed – efter MixFMs vurdering - har dominerende indflydelse på den politiske dagsorden, debatten og nyhedsdækingen i Esbjerg.

Lokalradionævnet for Esbjerg mener, at MixFM opfylder lovens krav til en programtilladelse, men giver alligevel i 2003 afslag på ansøgning idet man fandt, at der ikke var tale om et nyt produkt i forhold til de eksisterende programudbud, og desuden mente nævnet, at det lokale område - med de nuværende stationer - var sikret en samlet programvirksomhed af alsidig karakter.

Hertil bemærker MixFM at alsidigheden kun dækkes af andre radioer end JydskeVestkystens radioer med 22.5 ugentlige timer. Samtidigt anker MixFM mod at Radio Victor+ har fået lov til at ændre konceptet og programplanerne for 106.8 MHz til et koncept, der ligger tæt op af MixFMs lyttermålsætning som angivet i MixFM's ansøgning.

Ovennævnte tager Radio- og tv-nævnet ikke hensyn til, men derimod det faktum, at der findes ledig sendetid på på 93.5 MHz, som Radio- og tv-nævnet giver MixFM medhold i, at denne kan udnytte og dermed underkaster det lokale nævns beslutning.

Radio- og tv-nævnet og tidligere Udvalget vedr. Lokal Radio og TV har i lignende sager udtalt, at frekvenser og ledig sendetid på frekvenser anses for at være en begrænset ressource, som et lokalt nævn ikke kan undlade at benytte, dersom en ansøger ønsker at få mulighed for at udøve programvirksomhed.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -