Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Stor interesse for 'Karrierekanonen'
Fredag 24. februar 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
På torsdag den 2. marts bliver femte sæson af DRs særlige satsning på dansksproget musik skudt i gang på P3 og P4, og interessen for at blive "puttet i Karrierekanonen" har aldrig før været så stor som nu.
"Hvor der de tidligere år har været et sted mellem 300 og 400 uprøvede sangere og sangskrivere, der søgte, har vi fået næsten 500 ansøgninger om at være med i årets runde," beretter musikproducent Jan Sneum fra DR Rytmisk & Event, der sammen med programmedarbejder Carsten Holm har været med til at udvælge årets 'kanonføde'.

I år har DR derfor kun kunnet slippe 1,2 procent af ansøgerne igennem kanonrøret, for 'Karrierekanonen' giver seks uprøvede musikere og band en chance for at få to sange i rotation på P3 eller P4. Kravet er, at de synger på dansk, og det har for eksempel de foregående år betydet, at der er blevet sunget om alt fra elskovsponyer over lottokugler til lorteparhold.

Siden 2001 har cirka halvdelen af de medvirkende i 'Karrierekanonen' fået sig en pladekontrakt efterfølgende. Og selv om DRs mål først og fremmest er at finde gode sange til lytterne på P3 og P4, er statistikken da helt klart en medvirkende årsag til, at antallet af ansøgere stiger, tror Jan Sneum.

"Samtidig er det også min helt klare fornemmelse, at unges lyst til at lave musik og til at spille er stigende. De nye digitale medier og nemmere måder at indspille på, har betydet, at flere nu kommer ud af busken med deres musik," oplever han.

Hvor flere pladeselskaber har sagt, at de tror, at de seneste års "syng-på-dansk"-bølge nu er ved at være overstået, fornemmer Jan Sneum ikke, at lysten er dalende fra de sangskrivendes side. Og at Magtens Korridorer, der var med i Karrierekanonen sidste år, blev 'Årets P3-lytterhit' ved P3 Guld-prisfesten i januar i år, ser han som et godt eksempel på, at de uprøvede navne bestemt har sange at byde på, som lytterne er vilde med.

Dette års deltagere bliver Morten Dahl, Toe Thomas Køie, Peter Max, Haven Morgan, Oberst og Claes Sønderriis, og 2006-runden skydes i gang med en koncert i Radiohusets Studie 2 på torsdag, som sendes på P3 samme dag fra 22.03 til midnat. Her medvirker tidligere kanonnavne som Rasmus Nøhr og Magtens Korridorer samt de to første af de nye: Haven Morgan og Oberst.

"Om Karrierekanonen fortsætter til næste år, beslutter vi, når sæsonen er ovre, men jeg tror det. Så længe vi kan finde sange, der passer godt til P3 og P4, er det oplagt, men det kan godt være, vi prøver at videreudvikle konceptet eller gøre tingene på en ny måde i 2007. For eksempel ved at sætte mere fokus på selve det at skrive sange," siger Jan Sneum.

Man kan læse mere om årets navne her: http://www.dr.dk/presse/Article.asp?articleID=23166 og man kan her høre melodier fra de tidligere runder: www.dr.dk/karrierekanonen



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -