Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


TV 2 skal have ny chef
Torsdag 26. juli 2007
Af Knud Hyllested
 
Efter kun knap et år som adm. direktør forlader Per Mikael Jensen TV 2 for at blive topchef i Metro International. TV 2’s bestyrelsesformand beklager hans opsigelse, og TV 2’s tillidsmand er skuffet. TV 2’s økonomidirektør tippes som et muligt emne til chefposten.
Kort før middag indgav Per Mikael Jensen sin opsigelse efter at have truffet, hvad han selv betegner som det sværeste valg i sin karriere, men tilbuddet om at blive chef for Metro International, der med aviser i over 100 store byer i 21 lande er verdens største avisudgiver, fik Per Mikael Jensen til at vælge chefstolen i Metros hovedkvarter i London, selv om han vedgår, at der er tale om dårlig timing, men det forelagte tilbud, havde han med sin baggrund vanskeligt ved at sige nej til.

TV 2’s bestyrelsesformand, Niels Boserup, beklager det valg, Per Mikael Jensen har truffet, men understreger, at TV 2 vil fortsætte ad det spor som den afgående adm. direktør har lagt. Bestyrelsesformanden roser dog også samtidig Per Mikael Jensen for den indsats, han har ydet ved at omforme TV 2 fra en tv-station til en moderne medievirksomhed.

TV 2’s tillidsmand, Lennart Steen, betegner det som skuffende, at Per Mikael Jensen forlader TV 2 så hurtigt og ”for egne ambitioners skyld pisker videre.” Tillidsmanden håber, at de ansvarlige ledere over alt i organisationen vil kunne bære de mange nye iværksatte projekter videre og håber på en hurtig afklaring om besættelse af chefposten.

Politikere fra begge side af folketingssalen beklager også Per Mikael Jensens tidlige afgang som TV 2 chef. De Radikales kulturordfører, Simon Emil Ammitzbøll, siger til Politiken, at Per Mikael Jensen har udviklet TV 2 mere på et år, end kanalen er blevet i de foregående 15 år. Venstres kulturordfører, Ellen Thrane Nørby, kalder det et tab, men nævner også, at ingen er uerstattelig.

Analytiker Henrik Schultz fra Den Danske Bank vurderer dog over for Børsen udbuddet af kvalificerede kandidater til chefposten på TV 2 som skrabet og har vanskeligt ved at finde et kvalificeret emne i den danske medieverden, men peger dog på TV 2’s økonomidirektør Anders Kronborg som oplagt kronprins, da han har spillet en afgørende rolle i TV 2’s udvikling gennem det seneste år.

Per Mikael Jensen, der startede på TV 2 d. 1. maj 2006, tiltræder sit nye job som President og CEO for Metro International d. 1. nov. 2007


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -