Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Norge: Minister vil ikke lukke FM-båndet
Onsdag 15. april 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Sidste år blev der solgt 8 gange så mange FM-radioer som DAB-radioer i Norge. Nu forsøger NRK at påvirke forbrugernes køb af radioer. NRK-chef Hans-Tore Bjerkaas har nemlig bedt den norske kulturminister Trond Giske om, at der sættes en dato for lukningen af FM-båndet, således at folk tvinges til at købe DAB-radioer - i stedet for FM-radioer. Men kulturministeren siger nej.
Dobbeltdistributionen - på både FM og på DAB - i det store land Norge er dyr for NRK, og NRK's chef Hans-Tore Bjerkaas forsøger nu at få kulturministeren til at gribe ind, således at NRK kan slukke for det analoge FM-bånd så hurtigt som muligt. Det skriver Adresseavisen iflg. Kampanje.com.

NRK savner klare politiske signaler, således at forbrugerne i købssituationen vælger en FM/DAB-radio i stedet for en ren FM-radio. NRK mener, at det vil begrænse forbrugernes ulemper ved den endelige overgang til digital radio.

Men ministeren vil ikke ændre på den norske regerings DAB-politik.

"Mit ansvar ligger hos lytterne. Det er to grunde til at jeg mener, at vi bør gå langsommere frem end tilfældet var med indførelsen af digital-tv. Det er mere omkostningskrævende for forbrugerne at gå over til DAB. Årsagen er, at de fleste har flere radioapparater. Derudover opleves kvalitetsforbedringen ikke stor nok," siger Trond Giske til Adresseavisen.

Han fastholder den tidligere beslutning om, at først når halvdelen af den norske befolkning har købt DAB - så vil man tage spørgsmålet op, om der skal findes en dato for lukning af FM-båndet.

Men understreger, at han selv tror at digitalradio er fremtiden. Han peger bl.a. på, at det er et rigtigt skridt på vejen, at bilindustrien er ved at begynde at udstyre deres biler med DAB og DAB+.

Der er dog lang vej til de 50 pct. af den norske befolkning. Nu er man oppe på at omkring 17 pct. har DAB.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -