Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Glæde over 500 Watts udspil
Onsdag 21. maj 2003
Af Karsten Jensen
 
Kulturminister Brian Mikkelsen (K) vil tillade at 45 radiostationer kan hæve sendestyrken. Radionyt.com har spurgt enkelte radiostationer, hvad de siger til kulturministerens nye tiltag.
Mads Sommer fra Radio Horsens, der er teknik- og souschef, fortæller at han hoppede lidt i stolen, da han læste nyheden.

”Udspillet fra kulturministeren vækker undren - en stor undren”, lyder det fra Sommer.

”Vi er nummer 3 i primær dækning (56 pct. + 12 timer og 2 min. lyttetid ugentlig) og det er da en hel del lyttere, men selve vores hovedtal er ikke stort som så mange andre (63.000 pr. uge) men alligevel er vi vel det man kan kalde en ’populær (lokal)radio’. Det vil da glæde mig, hvis vi også får del i 500 Watt – desværre så er vi nok ikke blandt de heldige 45, lyder det undrende fra Mads Sommer, der fortsætter.

”Der er vel også nogle af de 45 "populære lokalradioer", som vil være trætte af 500 Watt - for så skal de jo skrue ned!” Mads Sommer understreger i øvrigt, at han er enig med venstres mediepolitiske ordfører, Jens Rohde, der sidst i april tidligere advarede mod at man alligevel skruer styrken op eller ikke overholder gældende lovgivning.


Hos ANR, i Aalborg udtrykker radiochef, Carsten Worsø begejstring:

”Godt arbejde, Brian” lyder den umiddelbare første bemærkning fra Worsø, der fortsætter:

”Kulturminister Brian Mikkelsen fortsætter med at føre regeringens mediepolitik ud i livet - stykke for stykke. Det er tirsdagens beslutning om øget sendestyrke et klart udtryk for. Både Brian Mikkelsen og Venstres Jens Rohde udviser handlekraft når gamle dogmer skal rives ned og lydhørhed når vigtige lokaldemokratiske hensyn står på spil. Jeg mener dette er endnu et positivt og solidt skridt fremad i mediepolitikken fra regeringens side”, siger radiochef i ANR Carsten Worsøe, der slutter:

”Næste vigtige skridt er, at den igangværende lovrevision munder ud i en styrkelse af de lokale medier, der vil give noget til deres lokalsamfund i form af lokal journalistik”.


Kasper Krüger, direktør for Sky Radio er også begejstret:

”Det er glædeligt, at regeringen nu - med et lille års forsinkelse - åbner op for en konkret forøgelse af sendestyrken hos de populæreste radiostationer. Det er ligeledes glædeligt, at regeringen giver højeste prioritet til de mest populære radiostationer, så forbedringerne kommer til gavn for flest mulige lyttere og de mest professionelle radiovirksomheder.”

”Den planlagte forhøjelse fra 160W til 500W er dog så beskeden, at lytterne næppe vil mærke forskel. Derfor forventer vi, at der kun er tale om et meget kortsigtet initiativ, som til november bliver afløst af en dybdegående reform af sendestyrken og som minimum en delvis re-planlægning af FM-båndet. Hvis de nuværende kommercielle radiostationer skal overleve kræver det fair konkurrencebetingelser i forhold til DR og de kommercielle kanaler P5 og P6. Det forudsætter, at de nuværende mest populære radiostationer skal have adgang til sendestyrker på 20-50.000 Watt fra 2004”, lyder opfordringen fra Krüger.


Direktør for Radio Victor i Esbjerg, siger:

”Det er med stor glæde jeg ser, at Kulturministeren endnu engang holder hvad han lover. Jeg har ikke set den endelige liste, men er tidligere blevet oplyst om, at vi står højt på listen, så vi glæder os, idet vi forventer, at blive en af de stationer, der kommer med på prøve”.


Steen Sødergren, direktør på Radio Mojn siger til radionyt.com:

”Jeg er overbevist om, at Radio Mojn, der nu har sendetilladelse i 14 sønderjyske kommuner, har været i luften siden 1989, og med sine 74.000 ugentlige lyttere, selvfølgelig også skal have andel i frekvenserne med forhøjet effekt”, og fortsætter:

”Set her fra Sønderjylland, med den tyske grænse lige ved siden af, kræver vi EU-harmoniserede regler for privat radiodrift, så vi kan konkurrere på lige vilkår med de private tyske radioer, der har en bedre teknisk radiodækning i vores sendetilladelsesområde, end vi har. Det kan ikke være rigtigt. Vi skal have samme signalstyrke som fx. Radio Schleswig-Holstein, det vil sige 20 kW minimum og samme musikafgiftsberegning”. Steen Sødergren slutter med bemærkningen:

”Kan de danske politikere ikke finde ud af at EU-harmonisere området så vi har lige konkurrencevilkår som fx. Radio Schleswig-Holstein og Delta Radio, så må EU systemet træde til hjælp!”

Læs også:
http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=6993



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -