Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DRs bestyrelse godkender programchef-stilling
Tirsdag 8. juni 2004
Af Karsten Jensen
 
På sit møde tirsdag sagde DRs bestyrelse ja til, at DR fremover skal have en programchef, som får ansvaret for DRs håndtering af klager i principielle og vigtige programspørgsmål - herunder programetikken. Den nye stilling bliver slået op både internt og eksternt, og jobbet vil blive besat med en erfaren seniorprogrammedarbejder, der direkte kommer til at referere til DRs generaldirektør.
"DRs evne til at sikre overholdelsen af grundlæggende programetiske principper og regler er afgørende for, at DR kan leve op til kerneværdierne: troværdighed, uafhængighed og alsidighed. På samme måde er en frugtbar dialog med seere, lyttere og andre brugere af DRs programmer og tjenester afgørende for hele DRs virksomhed. Derfor er det også vigtigt, at lytterne og seerne oplever, at der bliver lyttet til deres kritik, at de får et ordentligt svar, og at påpegede fejl bliver rettet," siger DRs bestyrelsesformand Jørgen Kleener.

Hvert år får DR over 200.000 henvendelser fra lyttere, seere og netbrugere. De fleste er ukontroversielle og bliver besvaret af DR-chefer og medarbejdere. Det vil de fortsat blive, når den nye programchef tiltræder, men i fremtiden vil der indgå to led i DRs klagebehandling.

I første led vil klager, der stiles til en programafdeling eller et direktørområde, stadig blive besvaret af de relevante chefer, direktører eller deres stab. Men som noget nyt bliver klagesvarene forsynet med en klagevejledning til behandling af sagen hos generaldirektøren, som så ser på klagen med bistand fra den nye programchef.

Som en af sine opgaver skal programchefen sikre, at samtlige nyansatte programmedarbejdere i DR får en grundig introduktion til DRs programetik og håndtering af klagesager, ligesom han eller hun skal sørge for, at programklager og behandlingen af dem bliver registreret systematisk.

Det er også meningen, at programchefen skal være aktiv i debatten om god journalistik og ansvarlig programetik - både i den offentlige debat og i debatten internt i DR.

Lytternes og seernes redaktør får mulighed for at tage sager og spørgsmål om programetik op af egen kraft, ligesom programchefen selv skal skrive eller bede relevante medarbejdere komme med indlæg til en klumme på dr.dk.

Den nye programchef ansættes på åremål med en speciel "tryghedsklausul" i ansættelseskontrakten.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -