Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Danskerne ønsker at redde DR's økonomi
Onsdag 6. juni 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mens regeringen og Dansk Folkeparti har sagt klart nej til at redde DR's økonomi - f.eks. gennem en momsfritagelse af licensen - så mener et stort flertal af befolkningen det stik modsatte. Iflg. en Gallup-måling svarer 79 pct., at licensen bør fritages for moms. Det vil give DR op mod 700 mio. kr. ekstra årligt.
Gallup-undersøgelsen viser at 79 pct. enten er 'enige' eller 'helt enige' i, at licensen til DR og TV 2-regionerne bør fritages for moms – præcis som det i dag er tilfældet for dagbladene. Det skriver Berlingske Business.

Samtidig er 56 pct. 'enige' eller 'helt enige' i, at staten bør overtage DR Byen – herunder koncertsalen – for hermed at undgå nedlæggelse af en række programmer.

"Med så stor en opbakning i befolkningen bør politikerne handle nu. En momsfritagelse vil give 700 mio. kr. til at lave programmer for. Og det vil med et slag løse de problemer, DR står i, og dermed sikre den public service-institution, som er så vigtig for vores demokrati," siger Mogens Blicher Bjerregaard, formand for Dansk Journalistforbund.

Redaktør på P1 og talsmand for medarbejderne i DR, Thomas Ravn Pedersen, mener at man bør redde DR's dækning af OL og ikke mindst de mere smalle programmer som radiomontagen. Det koster blot 20 mio. kr. at sende OL - og radiomontagen beløber sig til 5 mio. kr.

Gallup-undersøgelsen får dog hverken den konservative kulturminister Brian Mikkelsen eller Venstres medieordfører Ellen Thrane Nørby til at ændre holdning.

Ellen Thrane stiller samtidig spørgsmål ved, om befolkningen vitterlig er parate til at fjerne momsen på licensen eller lade staten købe DR Byen, hvis det så betyder, at der skal spares andre steder på statens husholdningsbudget.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -