Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR konflikt afværget
Torsdag 1. juli 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den varslede konflikt i DR bliver ikke til noget. Efter 38 timers forhandlinger i Forligsinstitutionen mellem DR og en række fagforeninger har forligsmand Kaspar Linkis klokken 2.00 i morges fremsat et mæglingsforslag.
Hovedpunkterne i det nye mæglingsforslag er:

- En ramme til generelle forbedringer på 1,5 procent pr. overenskomstår
- En garanti for minimum 1 procent pr. år udmøntet ved individuelle lønforhandlinger
- En lokalaftale for DR Produktions 225 medarbejdere, der imødekommer behovet for fleksible arbejdsformer
- Beskyttelse af fem dages sammenhængende afspadsering og af weekender i forbindelse med ferie

"På lytternes, seernes og netbrugernes vegne er vi glade for, at det lykkedes at nå til et resultat. DR mener, der er fundet en løsning, som alle parter bør kunne tilslutte sig," siger DRs ressourcedirektør Bent Fjord, der tilføjer, at der er blevet givet og taget fra begge sider.

"Sådan må det være i en forhandling. Fra ledelsens side vil vi indstille til bestyrelsen, at forslaget vedtages. Samtidig vil vi drøfte en økonomisk plan med bestyrelsen, der tager højde for de økonomiske konsekvenser af mæglingsforslaget. Vi håber selvfølgelig også, at fagforeningernes medlemmer siger ja til forslaget, så vi kan koncentrere os om at servicere vores lyttere, seere og øvrige kunder," siger Bent Fjord.

Han forudser generelt en stram økonomi for DR i de næste par år, og en overenskomst med udgangspunkt i det nu fremsatte mæglingsforslag vil også betyde, at DR skal have ekstra fokus på sin økonomistyring. "DR er tvunget til at udvise økonomisk mådehold - blandt andet fordi der ikke er udsigt til væsentlige forhøjelser af licensen og dermed øgede indtægter for DR i de kommende år. Men også fordi DRs økonomi er "beslaglagt" af store faste udgifter. Cirka 60 procent af DRs samlede udgifter går til løn. Ud over udgifter til programmer har vi driftsudgifter, som typisk går til husleje, el og varme, og dem er det vanskeligt at ændre på," siger Bent Fjord i en pressemeddelse fra DR.

Mæglingsforslaget skal godkendes af DRs bestyrelse og ved urafstemning hos organisationernes medlemmer. Resultatet af urafstemningen skal foreligge senest den 12. august i år. Det betyder, at en eventuel konflikt tidligst kan bryde ud den 17. august. Da forligsmanden har sammenkædet resultaterne i et samlet mæglingsforslag, kan en enkelt gruppe ikke forkaste resultatet på egen hånd. DR-medarbejdere på overenskomster fra Dansk Metal, Medieforbundet i DR, Lager & Handel, Træ-Industri-Byg og Malernes Fagforening i Storkøbenhavn, HK/Stat, Sammenslutningen af Danske Scenografer, Dansk Magisterforening, Ingeniørforeningen i Danmark, DJØF og Bibliotekarforbundet er omfattet af mæglingsforslaget.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -