Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Susanna Sommer får Krygerprisen 2007
Onsdag 19. december 2007
Af Karsten Jensen
 
Journalisten og radioværten Susanna Sommer får torsdag den 20. december overrakt DR's Krygerpris på 25.000 kroner. Susanna Sommer får blandt andet prisen for sine nærværende interview, "som fremkalder alle de ord, som er inde i de mennesker, hun interviewer," som priskomitéen udtrykker det.
Krygerprisen bliver uddelt hvert år til en eller flere medarbejdere, der har gjort en særlig indsats for radiomediet. Prisen er opkaldt efter Christian Kryger, der var én af pionererne inden for radioreportagen og satte lyd på Danmark og danskerne. I år er det 35. gang, Krygerprisen bliver uddelt.

I motiveringen fra Krygerpris-komitéen hedder det, at Susanna Sommer "med hendes anderledes sommerserie til 'P1 Morgen', med 24 indslag, hvor hun gennem døgnet besøgte steder, man ellers ikke kommer, skabte en sommerstemning på så forskellige steder som Gåserepublikken, operationsstuen, præstens lønkammer og Tivoli efter lukketid."

"Her var altid et ekstra drys af noget, som ingen andre ville finde på. Den særlige lyd på et givet sted i teksten - lige præcis dét klip af en sang, som ingen andre ville have fundet på at sætte ind dér, og som tilføjede det sagte en ny dimension," hedder det blandt andet.

Fra det mere nære har Susanna Sommer også i et række udsendelser bevæget sig ud i fremtiden i programmet 'Spillet om fremtiden', som handlede om år 2034. Programmet var en rejse gennem fortiden, hvor de seneste års vigtige dilemmaer, som for eksempel Verdensparlamentet og fedtskatten blev diskuteret.

Susanna Sommer blev journalist i 1993 og har siden været vært, producer og reporter på et utal af kulturprogrammer på P1, P2 og P3, for eksempel 'Varm Weekend', 'Kaliber 22', 'Kulturnyt', filmmagasinet 'Kino'. Herudover har hun været ansat i tre år som udviklingskonsulent i DR's udviklingsafdeling. Her arbejdede hun især med rekruttering, uddannelse og inspiration af studieværter.

Krygerprisen er tidligere blevet givet til blandt andre Jørgen Flindt Petersen & Erik Stephensen, Christian Stentoft, Tine Bryld, Mads Brügger og Mikael Bertelsen, og i 2006 gik prisen til Gitte Hansen og Claus Pilehave for deres programserie 'Hvor svært kan det være'.

Prisen bliver altid uddelt så tæt på Christian Krygers fødselsdag som muligt. Han var født den 19. december, og DRs radiodirektør Leif Lønsmann overrækker i år prisen til Susanne Sommer torsdag den 20. december klokken 14.00 i lokalet DAB In i DR Byen.

Hør eksempler på Christian Krygers udsendelser

http://www.dr.dk/Podcast/Radio/Guld%20fra%20arkivet/20060724112810.htm

Hør Susanna Sommers indslag fra 'Gåserepublikken - Et sted på Amager':
http://www.dr.dk/P1/P1Morgen/Udsendelser/2007/07/10/095758.htm

Foto: DR Design, Ulla Voigt.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -