Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radikalt medieudspil uden radio
Tirsdag 30. april 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det Radikale Venstre har lanceret sit eget mediepolitiske udspil her kort tid før kulturminister Brian Mikkelsen lancerer regeringens medieudspil. Udspillet indeholder ikke et ord om hverken kommerciel radio, græsrodsradio eller DRs radiokanaler – men fokuserer på tv. De radikales medieordfører Naser Khader siger til radionyt.com, at man har valgt at fokusere på tv, da det bliver det vigtigste i det nye medieforlig.
”Bliver vi indbudt til at indbudt til at deltage i medieforhandlingerne, vil vi også se på radio, men lige nu har vi valgt at fokusere på tv”, siger Naser Khader (billedet), der dog peger på, at radio også er en del af den sekspunktplan, som partiet har fremlagt. Bl.a. er det et overordnet princip for de radikale, at den danske befolkning sikres et bredt udbud af public service programmer og tjenester via både tv, internet - og radio. Disse programmer og tjenester skal omfatte både nyhedsformidling, oplysning, undervisning, kunst og underholdning.

Et andet forhold der ligger Naser Khader på sinde er betjeningen af flygtning og indvandrere. I øjeblikket er det typisk sådan at mange flygtninge og indvandrere i Danmark får deres informationer gennem tv-stationer fra de arabiske lande. Det hænger sammen med, at der fra de danske Public Service stationer stor set intet sendes på de forskellige fremmedsprog, der tales i Danmark. DR skar for et par år siden voldsomt ned på alle fremmedsprogede programmer på bl.a. arabisk, tyrkisk, urdu og serbokroatisk, således at der kun sendes fem minutters nyheder på hverdage på AM på disse sprog.

Naser Khader siger til radionyt.com, at DR’s public service forpligtigelser burde udvides, således at DR forpligtes til at sende programmer der imødekommer alle befolkningsgrupper, og alsidigheden skal udbredes til også at omfatte et tilbud om nyheds- og debatprogrammer på andre sprog. Det gælder både på tv og radio, og dét DR i øjeblikket sender er alt for lidt.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -