Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


NL: Hårdere kurs overfor piratradioer
Fredag 18. juni 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mens der ikke længere er så mange piratradioer i den sydlige og vestlige del af Nederlandene - herunder i bl.a. Holland - så er det fortsat helt galt i det østlige og nordlige Nederlandene - især i Groningen, Drenthe og Overijssel. Der findes utallige piratradioer og de er meget sejlivede. Nu vil de nederlandske telemyndigheder skærpe indsatsen for at få has på piraterne. Det skal bl.a. ske gennem bøder op til 33.750 euro (250.000 dansk kr.)
Fremover vil de nederlandske telemyndigheder (AT) ikke bare uddele bøder til radiostationer, der sender uden sendetilladelse. Myndighederne vil også gå efter indehavere af antennemaster, der åbenlyst er beregnet til at sende piratradio fra. Det oplyser Radio Nederland Wereldomroep.

I første omgang vil inspektører fra AT besøge lodsejere, på hvis grunde der måtte være mistænkelige antenner og master.

"Hvis disse benyttes illegalt, vil der blive uddelt en bøde på 2.500 euro (19.000 kr.) plus en betinget bøde på 2.250 euro (17.000 kr.). Den samlede bøde vil kunne nå op på 33.750 euro (250.000 kr." forklarer talsmand for AT Gernant Deekens.

I første omgang vil de nye regler blive anvendt i den nordøstlige provins Drenthe, hvor problemet med piratradio er særligt slemt.

Piratradioer sender ofte fra skure og lader, og de spiller folkelig populærmusik til lokale lyttere i flere timer dagligt. Mange i det nordlige og østlige Nederlandene oplever, at de 'officielle' radiostationer helt svigter den type musik, som er populær i disse udkantsområder af Nederlandene.

Mange af piraterne er meget sejlivede. I Groningen var der således en piratradio, der blev 'raided' af myndighederne mere end 15 gange.

Uheldigvis forstyrrer udsendelserne fra piratradioerne ofte andre radiostationer - bl.a. i Tyskland, og de forstyrrer anden radiokommunikation - bl.a. flykommunikation.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -