Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Bergske køber tredjedel af Radio Viborg
Torsdag 2. juni 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Viborg Stifts Folkeblad har af Nordjyske (ANR) købt en tredjedel af aktierne i Radio Viborg, således at radioen fremover ejes af Viborg Lokalradio Forening, Nordjyske i Aalborg (Radio ANR) og De Bergske Blade med en tredjedel hver. Nordjyske ejer dog samtidigt knap 17 pct. af De Bergske, så dermed bevarer Nordjyske i praksis halvdelen af aktierne i Radio Viborg - mod nu 67 pct. af aktierne. Peter A. Petersen fra Nordjyske udtaler til Viborg Stifts Folkeblad, at "samarbejdet mellem avis og radio er en forudsætning for at kunne fastholde den lokale profil".
Peter A. Petersen fortæller videre til avisen, at i Nordjylland har man længe arbejdet med medieintergration. "Det er nødvendigt med flere ben at stå på. Radioen havde det valg, at den enten kunne vælge nationale samarbejdspartnere og fjerne sig fra det lokale eller forstærke den lokale profil ved at samarbejde med Viborg Stifts Folkeblad".

"Samtidig er vi meget glade for at vi stadig aktivt er med til at lave lokalradio i Viborg. Vi har bestemt ikke trukket os. Vi er glade for at have været med til at sætte det rigtige spor til glæde for lokalsamfundet", slutter Peter A. Petersen.

Formand for Viborg Lokalradio Forening, Susanne Fisker udtaler til avisen: "Vi er rigtig glade for det her. Der er nu skabt et fundament, som sikrer lokale mediedækning langt ud i fremtiden".

Radio Viborg A/S driver Radio Viborg Hit FM og Radio Viborg Guld FM. Der sendes kun lokalt fra Viborg 4 timer om morgenen - samt en times kirkeradio ugentligt på Viborg Guld FM. Resten af sendefladen kommer fra RadioNet i Aalborg. De lokale nyheder består nu af oplæsning af artikler fra Viborg Stifts Folkeblad - oplæst i Bergskes radiostudie i Holstebro. Fra midten af juni flytter Radio Viborg ind i Viborg Stifts Folkeblads lokaler.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -