Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


FM4-krisemøde var udstrakt hånd
Torsdag 10. februar 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der var lagt op til forsoning, da Radio- og tv-nævnet i dag havde indkaldt til krisemøde i forbindelse med den nye FM4-kanal, også kaldet Radio Møller, men de utilfredse medier - JP/Politiken og Fynske Medier - udeblev fra krisemødet. Og så er kulturminister Per Stig Møller (kons.) træt af de myter, der florerer om FM4.
Formand for Radio- og tv-nævnet Christian Scherfig håber, at det blev tydeliggjort, at nævnet forsøger at imødekomme den kritik, der er blevet rejst fra flere sider:

"Vi håber, at vi har gjort det tydeligt over for medierne, at det ikke er hensigten at detailstyre. Vi ser det som vores opgave at etablere så vide rammer inden for de EU-udbudsregler, der forlanger, at kravene skal være så detaljerede," siger Scherfig i dag til berlingske.dk.

På krisemødet deltog bl.a. Berlingske Media og SBS, Radio 100, tv-stationen DK4, Douglas Entertainment, dagbladet Information og Third Ear.


Kulturminister træt af myter om FM4

Per Stig Møller går i Jyllands-Posten i dag i rette med fire konkrete myter, som han mener, at medierne har produceret i de seneste uger.

Per Stig Møller slår fast, at der ikke er krav om, at byderne på den nye radiokanal skal navngive konkrete personer, som er i besiddelse af de kompetencer, som byderne lægger til grund for ansøgningen. Men man kan navngive, hvis man vil. Skifter radioen ud i sine unavngivne kompetencer, skal det ikke godkendes af Radio- og tv-nævnet.

Dernæst gentager ministeren den grundliggende præmis, at når staten uddeler 100 mio. årligt til tunge public service-krav, så vil staten også være sikker på, hvad den får for pengene.

Udbuddet er ikke i strid med det presseretslige anvarssystem. Medieansvarsloven gælder også for den kommende nye FM kanal, skriver ministeren videre.

Og minder til sidst om, at news-talk konceptet og udbudsmaterialet fortrinsvis er baseret på det oplæg, som Suzanne Moll-udvalget anbefalede i september. Derfor er ministeren en smule træt af, at nogle medier konsekvent kalder projektet for 'Radio Møller'.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -