Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Grønt lys for The Voice i Randers
Fredag 6. maj 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
The Voice har nu fået den endelige tilladelse fra Radio- og tv-nævnet til at gå i gang med at sende på 101.8 MHz i Randers, men hvornår det sker, vil The Voice ikke ud med.
Radio- og tv-nævnet har på dets møde i begyndelsen af april taget stilling til en indsigelse fra Radio ABC mod nævnets godkendelse af SBS Radios ønske om at flytte 'en sendemulighed' fra Grenaa til Randers.

Efter flere henvendelser til Radio- og tv-nævnet har nævnet nu fremsendt en kopi af beslutningen i sagen til radionyt.com.


Sagen kort

SBS Radio bad for et år siden om at flytte frekvensen 92.8 MHz (der oprindeligt blev anvendt af NOVAfm) til Randers. Begrundelsen var at NOVAfm allerede dækkede Grenaa med 98.6 MHz, og at man i stedet hellere ville anvende frekvensen til The Voice i Randers.

Teknisk kunne det iflg. IT & Telestyrelsen kun lade sig gøre, hvis frekvensen blev ændret fra 92.8 til 101.8 MHz.

I mellemtiden gjorde Radio ABC indsigelse mod SBS Radios flytteplaner og bad nævnet overveje, hvordan praksis skulle være på området. ABC pegede bl.a. på det principielle i, at en flytning af frekvenser på denne måde over de tidligere kommunegrænser - med samtidig ændring af frekvenserne - vil kunne føre til, at dækningen vil kunne blive samlet i en bestemt del af et tidligere lokalradionævnsområde - på bekostning af den brede dækning af hele området.

SBS protesterede på sin side over en udsættelse af processen. SBS havde allerede fået godkendelse fra både nævnet og fra IT & Telestyrelsen. Desuden havde man allerede indkøbt udstyr og påbegyndt monteringen. SBS fremhævede også, at i det konkrete tilfælde ville ændringen betyde, at lytterne i Randers ville få en ny mulighed for at lytte til The Voice - uden at lytterne mistede deres mulighed for at lytte til NOVAfm.


Og nævnets afgørelse

Radio- og tv-nævnet slår i dets afgørelse fast, at man har fulgt de helt faste procedurer for flytning af FM-sendere, og det understreges fra nævnet, at det er uden betydning at den ønskede flytning af sendeposition medfører en frekvensændring, og at det også er uden betydning, at flytningen overskrider de tidligere kommunegrænser. I dette tilfælde er der vel at mærke tale om en flytning indenfor et tidligere lokalradionævnsområde - selv om der er tale om en afstand på 54 km.

Altså: Nævnet konkluderer, at der ikke er nogen grund til at frafalde godkendelse af SBS Radios ønske om flytningen af frekvensen fra Grenaa til Randers.


The Voice: "Ingen kommentarer"

Radionyt.com har spurgt SBS Radio adm. direktør Frederik Meyer, hvornår The Voice så går i luften i Randers på 101.8 MHz, men det vil Meyer ikke svare på. "Jeg har desværre ikke noget nyt jeg kan dele vedr. Randers," lyder det fra Frederik Meyer.


Se også:
http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=18295


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -