Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nødberedskabet svigtede - DR tavs i knap en time lørdag aften
Mandag 16. juli 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En strømforbrydelse på Frederiksberg betød af alle DR's radiokanaler i 54 minutter lørdag aften frem til kl. 23.35 gik i sort og ikke kunne udsende en vigtig beredskabsmeddelelse. Da strømmen vendte tilbage kl. 23.35 gik de forproducerede programmer i gang igen med en 'Top of the hour' annoncering og en studievært der kunne byde velkommen til endnu en time: "Jeg skal spille endnu en times.. osv". Det er ikke første gang DR ikke lever op til beredskabsforpligtelserne.
Det var en mindre brand på medicinalvirksomheden Novo Nordisk på Frederiksberg, der lørdag aften mørkelagde store dele af Frederiksberg - og dermed også DR's radiokanaler, der fortsat styres fra det gamle radiohus på Rosenørns Alle på Frederiksberg.

Radiohuset har sit eget nødstrømsanlæg, der burde tage over, når strømmen går. Der er modstridende oplysninger fra DR om, hvorvidt det skete. Chef for Radioavisen Betina Bendix siger til Politiken: "Vi har et nødstrømsanlæg, der skulle være gået i gang automatisk, men det skete ikke. Nu forestår en opgave med at finde ud af, hvorfor det ikke gjorde det".

DR's presseafdeling oplyser derimod, at nødstrømsanlægget faktisk tændte, som det skulle, men det kunne tilsyneladende ikke holde spændingen længe nok. DR oplyser, at det betød 40 minutters død æter, mens både Politiken og B.T. skriver at udsendelserne var afbrudt i to timer.

Begge dele er dog forkerte. Så vidt radionyt.com erfarer varede afbrydelsen - i hvert fald på P3 - i ialt 53 minutter og 59 sekunder.

Dermed kunne lytterne i næsten en time ikke følge med i brandudviklingen på Frederiksberg.

"DR beklager, at radiokanalerne faldt ud, og at borgerne i en periode ikke kunne modtage nyheder fra Radioavisen. Hændelsen viser, at selv nødsystemer kan fejle, og derfor vil der nu blive sat yderligere fokus på sikkerhed og strømforsyning i DR Byen, således at borgerne altid kan orientere sig på alle DR's medier," siger DR's radiodirektør Leif Lønsmann.

Det er ikke første gang den er gal med beredskabsforpligtelsen for DR.

Så sent som torsdag aften i sidste uge, hvor en brand i Holbæk på en flamingofabrik medførte kraftig røgudvikling, var den også gal. Politiken oplyser, at da en journalistisk medarbejder skulle sende meddelelse ud til lytterne, kom der ikke en lyd ud i æteren. Til stor undren for de beboere i Holbæk, der kunne høre sirenerne udenfor, men altså ikke kunne orientere sig i DR's udsendelser.

"Medarbejderen slog den såkaldte RDS-funktion til, men det betød, at meddelelsen forsvandt helt ud af radioen. Men journalisten kunne ikke høre, at meddelelsen ikke kom ud", forklarer Betina Bendix til Politiken.

DR's presseafdeling siger derimod, at beboerne BLEV orienteret via DR's radiokanaler få minutter efter, at Beredskabsstyrelsen havde udsendt beredskabsmelding om røgen.

- - -

Foto: Radiohuset gik i sort, da strømmen gik på Frederiksberg, og det ramte desværre også lytterne. (Fotografi: Jakob Boserup)



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -