Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR Ramasjang Radio i luften fra i morgen
Mandag 21. marts 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I morgen tirsdag lukkes DR Oline. I stedet lanceres DR Ramasjang Radio, der kan høres på DAB og på nettet. DR Ramasjang Radio bliver en radio for de 3-10 årige alle dage kl. 06.00-22.30 med et skræddersyet programindhold, der følger børnenes døgnrytme.

I et miks af leg, læring, historiefortælling, bevægelse, dansk børnemusik og aktuel popmusik byder DR indenfor i landet Ramasjang, som børnene og deres forældre allerede kender fra tv-kanalen DR Ramasjang.

DR Ramasjang Radio er den første af de nye digitale radiokanaler fra DR.

Om morgenen fra kl. 06.00-08.00 kan alle børn lytte med, om formiddagen er tilbuddene på DR Ramasjang Radio målrettet de børn, som er i børnehave, og om eftermiddagen og i de tidlige aftentimer er programmerne dedikeret til skolebørnene.

"DR Ramasjang Radio er humørfyldt radio, der tager børnene alvorligt, involverer dem og giver dem medindflydelse. Samtidig er DR Ramasjang Radio den radiokanal, forældre trygt kan lade deres børn lytte til - uden at skulle bekymre sig om, at børnene hører noget, der er for uhyggeligt eller uvedkommende," siger Birgitte Fredsby, kanalchef for B&U.


Børnehaveradio

Alle hverdage fra kl. 08.00 og frem til kl. 12.00 er programmerne tilpasset de børn, som er i børnehave. Historiefortælling, morgengymnastik, tegnetime, rim og remser og børnenyheder er nogle af de tilbud pædagogerne kan benytte sig af, som et supplement til det arbejde, der foregår ude i børnehaverne.

"Tanken med vores morgen- og formiddagsflade er, at den skal inspirere og understøtte de funktioner og opgaver børnehaven i forvejen varetager overfor børnene og deres forældre. Under pædagogiske hensyn ønsker vi at byde ind med programmer, der har fokus på læring, afslapning, fordybelse, aktivering, interaktion, indlevelse og underholdning, og som absolut understøtter livet i børnehaven og passer til institutionens rytme," siger Birgitte Fredsby.


Viden om børns radiolytning

En vigtig brik i udviklingen af den nye radiokanal for børn, er de tilbagemeldinger, DR får fra børnehaverne om børnenes og pædagogernes oplevelse af programtilbuddene. I dag findes der ikke en særlig specifik viden om, hvordan og hvor meget børn lytter til radio. Derfor har DR taget initiativ til en videnskabelig undersøgelse, hvor et bredt udsnit af landets børnehaver inviteres til at give deres feedback på, hvordan radiokanalen og programindholdet opleves og bruges af børnene og pædagogerne.

"Det er en vigtig del af DRs strategi hele tiden at finde nye veje til dialog med vores brugere. Børnehavepanelet er en helt unik mulighed for at lære mere om børns brug og erfaringer med Ramasjang Radio. Gennem dialogen med landets børnehaver er det vores håb, at vi løbende kan udvikle og justere på programindholdet, så det skaber mening og merværdi for både børn og pædagoger i deres hverdag", siger Merethe Eckhardt, underdirektør i DR Medier.


Rebecca og Johanne er værter

Det bliver Johanne Algren og Rebecca Bach-Lauritsen fra DRs børneunivers , der er værter om formiddagen.

Børnene kender de to profiler godt bl.a. fra Johanne i Troldeskoven og Rebecca kender børnene bl.a. fra Fandango og Fjernsyn for dig. Johanne og Rebecca har den sidste måned lavet Oline Radio om formiddagen, og derfor er de allerede klædt særdeles godt på som makkere til værtsopgaven på DR Ramasjang Radio.


DR Ramasjang Radio efter skoletid

Klokken 12 er det tid til, at de større børn er ved at komme hjem fra skole eller er på fritidshjem og SFO, og her kan de glæde sig til musik, som de elsker - fx sangene fra MGP, Ramasjanglisten, og alle de største pophits lige nu. Der er sjove sange, sketches og indslag med mange af de kendte profiler fra DR Ramasjang. Quizmonsterets Monsterskole, telefonfis med Svenning Bubandt, Osman og Jeppes brevkasse og Gamle Nørd bliver ligeledes en del af eftermiddagsfladen.




Foto: Rebecca Bach-Lauritsen og Johanne Algren er de to værter på DR Ramasjang Radio. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -