Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


SLRTV advarer mod "al magt til kulturministeren"
Tirsdag 9. august 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Sammenslutningen af Lokale Radio- og Tv-stationer (SLRTV), der er langt den største af de lokale radiostationerns interesseorganisationer, betegner det fremlagte forslag til ny radio- og fjernsynslov som fatalt for bevarelsen af den unikke mediestruktur i Danmark. Udkastet til lovforslag fra Kulturministeriet lægger op til, at hele afsnittet om lokal radio- og fjernsynsvirksomhed fjernes fra loven - og at lokalradio-området dermed i stedet reguleres med bekendtgørelser og cirkulærer. SLRTV ser det som en undergravning af den demokratiske proces i Danmark, at en til hver tid siddende Kulturminister gives hjemmel til at udstede bekendtgørelser, og at ministeren ”kan” gøre dette eller hint. Det fjerner lovfæstede rettigheder, påpeger SLRTV.
SLRTV siger i sit høringssvar til udkastet til ændringer af radio- og fjernsynsloven rent ud, at det bør forkastes, og at der i stedet bør laves et helt nyt, der sikrer en reel ytringsfrihed og diversitet.

SLRTV er grundlæggende af den opfattelse, at de lokale ikke-kommercielle elektroniske medier spiller en væsentlig rolle som demokratiskabende og folkeoplysende virksomheder i deres respektive lokale område. Stationerne er med til at udfylde det tomrum, der er for public access og lokal public service – et tomrum der ikke kan udfyldes af hverken DR, TV 2 eller de kommercielle medier. Derfor er der iflg. SLRTV behov for, at der skabes rum - både frekvensmæssigt såvel som økonomisk - for at disse medier sikres en plads i mediebilledet i Danmark.

Det fremlagte forslag fra Kulturministeriet trækker i en hel anden retning. De vil dels give stor usikkerhed for de ikke-kommercielle radioer, og dels vil det betyde en uheldig og udemokratisk centralisering.

Lovforslaget indebærer, at Kulturministeren kan fastsætte nærmere regler om tilladelse til programvirksomhed, herunder udøvelsen, varigheden af tilladelser, vilkår for programvirksomheden m.v. SLRTV mener, at dette er endnu et eksempel på centraliseringen af medieloven, samt overgivelse af kompetence til kulturministeren og Radio-Tv Nævnet.

Der lægges op til, at hele kapitel 9, der er afsnittet om lokal radio- og fjernsynsvirksomhed, ophæves. Dette tager SLRTV klart afstand fra: "Kapitel 9 er netop det kapitel, der omhandler de lokale ikke-kommercielle medier. Det giver os anledning til at frygte, at formålet med denne ændring er, at fjerne ikke blot lovgrundlaget men reelt fjerne de ikke-kommercielle lokale elektroniske medier fra det danske mediebillede", hedder det i SLRTVs høringssvar.

SLRTV vil i stedet have kapitel 9 ændret således, at det udelukkende omhandler og sikrer de ikke-kommercielle lokale elektroniske medier.

Iflg. forslaget til ny lovgivning skal Radio- og Tv-Nævnet fremover udstede tilladelser til programvirksomhed. Det vender SLRTV sig imod; man mener, at de lokale, kommunale nævn skal bibeholdes.

SLRTV advarer i den forbindelse mod, at Radio- og Tv Nævnets afgørelser ikke kan indbringes for anden administrativ myndighed.

Endeligt foreslår SLRTV, at der sikres et økonomisk fundament for de ikke-kommercielle radio- og tv-stationer. SLRTV foreslår, at der afsættes minimum 100 millioner kroner.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -