Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Folketingets Kulturudvalg kræver tilbundsgående undersøgelse af sagen om DR-Byen
Onsdag 11. oktober 2006
Af Knud Hyllested
 
Både kulturminister Brian Mikkelsen og politikere fra alle partier er rystede over nye oplysninger om, at DR’s byggeledelse tidligt forudså en voldsom fordyrelse af DR-byen – og at DR’s øverste ledelse tilsyneladende ikke fik noget at vide om det. Folketingets Kulturudvalg har efter et møde i dag enstemmigt besluttet, at Rigsrevisionen nu skal foretage en tilbundsgående undersøgelse af alle aspekter i sagen. Derefter vil politikerne tage stilling til, om der kan placeres et politisk ansvar.
Der var DR’s egen TV-Avis, der selv om de var blevet nægtet aktindsigt hos DR, i aftes med baggrund i interne DR dokumenter kunne afsløre, at en økonomien i DR’s interne byggeledelse allerede i september 2005 forudså en overskridelse på 280 mio. kr., og dermed for over et år siden påpegede, at der var risiko for, at hele økonomien bag byggeriet var ved at løbe løbsk. Disse oplysninger med tilhørende risikovurderinger er tilsyneladende aldrig var nået frem til DR’s øverste ledelse. I hvert fald synes de aldrig klart og tydeligt at være fremlagt. Bestyrelsesmedlem Rolf Bagger siger til Radioavisen, at tallene er lige så nye for ham som for alle andre, og at han nu afventer en ordentlig orientering på bestyrelsens møde i morgen. Medarbejderrepræsentant i DR’s bestyrelse og bestyrelsens byggeudvalg, Mogens Rubinstein, siger ligeledes, at han aldrig har fået forelagt sådanne risikovurderinger.

Kulturminister Brian Mikkelsen er overrasket over, at der i DR tilsyneladende tidligt i forløbet var kendskab til en voldsom fordyrelse af DR-Byen og ser frem til at modtage flere oplysninger. ”Mit indtryk var ellers, at ledelsen først blev orienteret meget sent i forløbet,” siger kulturministeren og tilføjer, at det ikke er op til det politiske system at drage konsekvenser, ”men ledelsen må spekulere på, hvorfor man ikke har fået de informationer, men skulle have,” siger Brian Mikkelsen.

Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen siger, at Rigsrevisionen nu også må se på de nye oplysninger. ”DR’s ledelse må lægge alle papirer frem. Alle facts skal frem i lyset, så vi helt præcist får at vide, hvem der vidste hvad og hvornår,” understreger Mogens Jensen.

Enhedslistens medieordfører Per Clausen kræver også fuld åbenhed fra DR’s side, ”Vi må have et svar på, om DR’s ledelse bevidst har holdt sig i uvidenhed om skandalens udvikling,” understreger Per Clausen, der også forventer, at Rigsrevisionens undersøgelse vil gøre det lettere at placere et ansvar for budgetoverskridelsen, og om bestyrelsen har gjort nogle ting, som man kan gøre et ansvar gældende i forhold til, og bestyrelsen kan på sin side bruge undersøgelsen til at vurdere, om der skal gøres et ansvar gældende over for de, der er ansat i ledende stillinger i DR i dag, siger Per Clausen..

Den radikale medieordfører Simon Emil Ammitzbøll kræver, at hvert et blad i sagen nu bliver vendt, så alle detaljer i hændelsesforløbet i sagen bliver helt klarlagt, så det står klart, hvad byggeudvalget, bestyrelsen og direktionen egentlig vidste.

Louise Frevert fra Dansk Folkeparti siger, at det er vigtigt, at borgerne kan få at vide, hvem der har har ansvaret for de begåede fejl.

Venstre medieordfører Ellen Thrane Nørbye betoner, at alle har et medansvar for, at licenskronerne bliver brugt på den rigtige måde, og at alle derfor også har en interesse i, at hver en sten nu bliver vendt. Ellen Thrane Nørbye vil ikke afvise, at såfremt undersøgelsen måtte vise, at bestyrelsen måtte have et ansvar i sagen, så kan politikerne vælge at skifte den politisk valgte bestyrelse ud.

Hverken DR’s bestyrelsesformand Mogens Munk Rasmussen, generaldirektør Kenneth Plummer eller byggedirektør Keld Boye Møller har ønsket at udtale sig. Generaldirektøren begrunder det med, at de nu vil afvente Rigsrevisionens undersøgelse.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -