Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK/NL: BigL 1395 AM off air
Mandag 8. november 2010
Af Poul Foged
 
Big L har ikke sendt på AM 1395 siden sidste mandag i sidste uge. Problemer er "generator problemer" ved senderen.
Big L sender fra Trintelhaven, der ligger på den store dæmning, der går fra Enkhuizen til Lelystad. Ved Trintelhaven er der ikke el, og derfor forsynes senderen med strøm fra en generator. Det er tilsyneladende den, der er problemer med. Flere antagelser går dog på, at det er en undskyldning, der dækker over, at der hersker kaos i kulisserne.

KBC Electronics der via en aftale med Big L Ltd. i Birmingham sender om aftenen, står for driften af mellembølgesenderen. Mike Read - der var med fra starten, men stoppede da pengene slap op, er vendt tilbage i dagtimerne. Hans nuværende arbejdsgiver Total Star har tidligere vist interesse for AM 1395 med et projekt, de kaldte for One Gold. Der er således to forskellige lejere af senderen foruden selve ejerne. Det menes, at det er uenighed mellem de tre, der er skyld i, at senderen ikke er aktiv pt.

Big L blev startet i maj 2005 af offshore entusiasten Ray Anderson under stor mediebevågenhed, hvor bl.a. Cliff Richard åbnede radioen. Udover satellit sendte man på AM 1395 kHz. En frekvens man dog forlod pga. pengeproblemer efter nogle år, vendte tilbage i en kort periode, for igen at lukke både for AM og satellit. Herefter fortsatte Big L udelukkende på internet. Ray Andersson solgte licensen til 2 forretningsmænd i Birmingham, der havde store planer for deres nyerhvervelse.

Der skete dog ikke noget før det nederlandske elektronikfirmat KBC Electronics sponsorerede natten med udsendelser specielt til nederlandske lastbilchauffører. 1395 kHz kom i gang igen 4. december - og har sendt lige siden - altså indtil mandag den 1. november om aftenen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -