Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


De blindes radiospilpris til 'Blodets Bånd'
Torsdag 8. juni 2006
Af Karsten Jensen
 
Det bliver en debuterende radiospilsdramatiker, der løber af med hæderen, når Dansk Blindesamfunds Radiospilpris torsdag eftermiddag bliver uddelt for 30. gang i Radiohusets studie 7.
Prisen, der består af 25.000 kroner og statuetten 'Solpigen' skabt af den blinde billedhugger O. Kavsman, går i år til dramatikeren Joan Rang Christensen for krimiserien 'Blodets bånd', som DR Radio Drama sendte i fire dele på P2 i december sidste år.

Joan Rang Christensen er uddannet fra dramatikeruddannelsen i Århus i 2004, men allerede året inden blev hendes og Kristian T. Erhardsens skuespil 'Træer er der nok af' og 'Stilleben' opført på Aalborg Teater og i Lille Turbinehal. Årets prisvinder har skrevet adskillige lyrik- og prosastykker, og efter sin debut i DR Radio Drama med 'Blodets Bånd' har Joan Rang Christensen senest bearbejdet og dramatiseret Dan Turélls krimi 'Mord på medierne', der blev opført i Turbinehallerne i København i maj og sendt i Radio Drama Live på P2.

I 'Blodets bånd' får kriminalbetjenten Frank Malling hvirvlet op i sin fortid, da han under sin fødselsdagsfest på politistationen får leveret en pakke med en halvrådden hånd. Kort tid efter modtager politiet endnu en pakke adresseret til Frank. Denne gang med et halvråddent øje. Det er starten på en makaber sag, der viser sig at have en del med Frank selv at gøre.

Det er Daniel Wedel, der har instrueret 'Blodets bånd', og stemmerne tilhører blandt andre Thomas Mørk, Maria Rich, Bjarne Henriksen, Torben Zeller og Thomas Magnussen.

I begrundelsen for at give Dansk Blindesamfunds Radiospilpris 2006 til Joan Rang Christensen hedder det blandt andet, at hun med serien 'Blodets bånd' "i sandhed har skabt en yderst original radiokrimi, som har alle de elementer, en ægte radiofonisk fortælling skal rumme."

"'Blodets bånd' er Joan Rang Christensens radiodebut. Dette er dog imidlertid på intet tidspunkt, noget man fornemmer under aflytningen, da hele serien bærer præg af en utrolig hjemmevanthed i radiomediets mange virkemidler, og vi får dermed en yderst velfortalt historie, der også er vældig flot radiofonisk konstrueret..(..) Man kan se det hele for sig," hedder det videre.

Vinderen af Dansk Blindesamfunds Radiospilpris er valgt blandt de 16 danske radiospil og -serier, der har haft premiere i DR Radio Drama fra den 1. april 2005 til 31. marts 2006.

I anledning af prisen kan alle fire afsnit af 'Blodets bånd' høres på www.dr.dk/radiospil fra i dag, og krimiserien bliver også genudsendt på P2 fra på søndag den 11. juni klokken 14 og de efterfølgende tre søndage på samme tid.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -