Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR indgår aftale med IFPI om podcast
Onsdag 11. oktober 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Hidtil har der været en række begrænsninger for podcasting af programmer, hvor der indgår musik, men DR og pladeselskabernes brancheorganisation IFPI har nu indgået en aftale, der indebærer at DR må lægge udsendelser på nettet - hvis de indeholder mindre end 50 pct. musik - i 30 dage. NYTV-redaktør i DR Henrik Heide er begejstret for aftalen, som er en af de første i verden af den slags. Det vil bl.a. indebære at programmer som 'Mads & Monopolet' og 'De Sorte Spejdere' vil kunne podcastes i fuld længde i stedet for som nu, hvor musikken redigeres ud.
DR fortsætter som absolut pioner indenfor podcasting. I forvejen var DR en af de afsolut første radiostationer i verden, der i juni 2005 begyndte at podcaste - og nu har DR så indgået en aftale med IFPI som sikrer DR rettigheder til også at kunne gøre programmer, der indeholder cd-musik tilgængelige for brugere via podcast og via audio-on-demand.

"Aftalen indebærer, at vi må podcaste og lægge udsendelser ud on-demand, hvor musikandelen er op til og med 49 pct.. Dermed kan vi podcaste hele P1 og store dele af P2 - samt flere udsendelser fra P3", fortæller Henrik Heide til radionyt.com.

De to populære P3-programmer 'Mads og Monopolet' og 'De Sorte Spejdere' ligger begge med en musikprocent på under 50, og de vil derfor nu fremover kunne aflyttes som podcast og audio-on-demand i fuld længde.

Aftalen med IFPI, der løber til den 31. december 2007, indebærer også at en række tv-programmer kan podcastes: læs mere her:
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=14000




Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -