Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Stadig ingen resultater af tillægsaftalen til medieforliget
Torsdag 17. december 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
For 6 måneder siden vedtog forligspartierne bag medieaftalen en tillægsaftale, hvori det bl.a hed, at DAB-2 skulle udbydes ”hurtigst muligt” til kommerciel radiovirksomhed. Det hed også, at der skulle foretages en undersøgelse af KODA og Gramex vederlagene senest september 2009, hvorefter forligspartierne ”umiddelbart” derefter ville kunne beslutte politiske initiativer. Men tilsyneladende er der intet sket. I hvert fald intet, der er kommet til offentlighedens kendskab. Radionyt.com gætter på, at sagen ligger og samler støv på kontorchef Lars M. Bankes bord i Kulturministeriet.
Da tillægsaftalen blev indgået udtalte Kulturminister Carina Christensen bagefter at ”nu sker der endeligt noget for at løfte det haltende kommercielle radiomarked”.

Det med ”nu” er måske så meget sagt.

Ingen af de ting, som politikerne vedtog i tillægsaftalen har embedsmændene i Kulturministeriet endnu haft tid til at udmønte.

Tillægsaftalen betød, at de kommercielle radioer blev snydt for den længe lovede replanlægning af FM-båndet. Kommerciel radio fik altså ikke mulighed for at konkurrere på mere lige fod med DR, som mange havde håbet. De landsdækkende kommercielle stationer fik i stedet løfte om at komme på DAB, og det skulle ske ”hurtigst muligt,” som det udtrykkeligt hed i tillægsaftalen. Nu seks måneder senere er det imidlertid stadig ikke sket. En tidsplan for et udbud er end ikke annonceret.

Der skulle også udarbejdes en ”langsigtet plan for digitaliseringen af radio i Danmark, som bl.a. omfatter overgang fra DAB til DAB+ standarden”? Den opgave har man heller ikke været i stand til at løfte på 6 måneder.

Nogle lokale radiostationer havde med aftalen måske håbet på, at NU var tiden kommet, hvor politikerne endeligt ville gøre noget ved de høje vederlag til KODA og Gramex. I tillægsaftalen stod det nemlig, at der skulle laves en undersøgelse af, om de tidligere aftalte principper (om hensyntagen til den faktiske lytning og seening ved fastlæggelse af verderlagsbetalingen) var slået igennem. Og undersøgelsen skulle laves super hurtigt. Allerede i september 2009 skulle undersøgelsen foreligge, og derefter skulle mediepolitikerne ”umiddelbart derefter” tage de nødvendige politiske initiativer. Men ingen af delene er sket. Der kom ingen undersøgelse – hverken i september eller for den sags skyld i november eller december.

De velmenende politikere vedtog også, at der skulle etableres en internetportal for ikke-kommerciel lokalradio. Det er som bekendt heller ikke lykkedes på 6 måneder.

Radionyt.com har spurgt de ansvarlige i både Kulturministeriet og Styrelsen for Biblioteker og Medier, om status på udmøntningen af de forskellige dele af tillægsaftalen – og ikke mindst, hvorfor der intet er sket - men der henvises til kontorchef Lars M. Banke – og Lars M. Banke har ikke tid til at svare. Banke har ladet forstå, at han har så travlt, at han end ikke har tid til at oplyse, hvornår han vil få tid til at svare på radionyt.coms spørgsmål.

Radionyt.com vender tilbage til sagen, når Lars M. Banke måtte kunne afse tid til at svare.


Se også:
http://www.radionyt.dk/artikel/default.asp?id=16006
http://www.radionyt.dk/artikel/default.asp?id=16015



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -