Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


USA: Radiostationer boycotter musikere der støtter royalties-afregning
Torsdag 11. juni 2009
Af Karsten Jensen
 
I USA ser det ud til, at de musikere der støtter royalties-afregning ikke opnår airplay på de kommercielle stationer.
The First Music Coalition har bedt den amerikanske telemyndighed, FCC, om at foretage en undersøgelse, der skal afdække om offentligehedens interesser er overtrådt ved at musikere, der støtter Performance Royalty Act (PRA) for jordbaseret radio, boycottes på radiostationerne i USA. Det skriver musikmagasinet Billboard.

Endnu nævnes der hverken radiostationer eller musikere i beskyldningerne fra The First Music Coalition.

Performance Royalty Act pålægger radiostationerne at betale vederlag for at spille musikeres indspilninger. Radiostationerne har i kampagner i stedet kaldt gebyrene for "skatter."

Ifølge Billboard forlyder det, at en af de større amerikanske radiokæder har meddelt et større pladeselskab, at de fremover ikke længere vil spille de musikere, der ligger øverst på salgslisterne og som støtter The Music First Coalition. En radiostation i Florida skulle endvidere boycotte samtlige musikere, der støtter The Music First Coalition.

Den irske musiker fra bandet U2, Bono, menes at være blandt de musikere radiostationerne har set sig meget sure på, da Bono har optrådt ved et arrangement for The First Music Coalition. Bono har ved den lejlighed udtalt: “Det er kun rimeligt, at når radiostationer tjener penge på vores musik bør vi kompenseres ligesom sangskriverne bliver det”.

Denne debat har kørt i årtier i USA, hvor radiostationerne på den ene side hævder, at det er af markedsføringsmæssig værdi for musikere og pladeselskaber, når de spiller deres musik - mens musikerne på den anden side siger, at de vil kompenseres for brugen af deres musik - der når ud til et stor publikum, der så ikke køber deres plader.

The First Music Coalition siger det lige ud: “I mere end 80 år har radiostationer ikke betalt musikere når de har spillet deres sange i æteren – de samme sange som tiltrækker millioner af lyttere og millioner af reklame dollars til stationerne”.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -