Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Privatisér dog i stedet popkanalen P3
Fredag 7. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kristeligt Dagblad skriver i dag, at det er en spændende idé, at P1 måske får en seriøs, landsdækkende konkurrent, men at det vil være forkert, hvis det betyder en nedlæggelse af P2. Avisen peger i stedet på en anden løsning: "Hvorfor ikke sætte liv i det ødelagte kommercielle radiomarked ved at privatisere popkanalen P3? Den har så mange lyttere, at der her ville være et kommercielt grundlag for at lave reklamefinansieret radio og derved revitalisere en del af det mediemarked, som mastodonten DR med sin store lytterandel reelt har forhindret i at kunne leve."
"Danmark er et så lille sprogområde, at kun få seriøse medier kan overleve på markedsvilkår. At levere public service, folkeoplysning, er der ikke mange penge i," skriver Kristeligt Dagblad i dag i avisens leder, og forsvarer dermed at DR hvert år modtager 3.5 mia. kr. i licensindtægter.

Avisen slår fast, at borgerlig mediepolitik bør gå ud på at styrke seriøse medier, og vender sig dermed mod lukningen af P2, som i dag er det eneste sted på FM-båndet, hvor der spilles ordentlig jazz og klassisk musik.

"En langt bedre idé ville være at styrke DR som seriøs radio- og tv-station ved at skære den til, så den ikke skal være alt for alle. DR skal styre sin underholdningstrang, hvilket blev tydeligt, da en ledende DR-medarbejder på toppen af X Factor-hysteriet kundgjorde, at udsigten til to millioner seere til programmet gjorde dette til den største begivenhed i DRs historie," skriver Kristeligt Dagblad videre.

Avisen mener, at befolkningen har brug for en stærk public service-station: Et DR uden de mange pop- og underholdningsprogrammer, og foreslår derfor at man - i stedet for at lukke P2 - hellere skulle privatisere P3.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -