Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Frankrig: Paris får 55 privatejede digitale radiokanaler
Onsdag 27. maj 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Paris, Nice og Marseille bliver de første områder i Frankrig, der får digital radio. Det sker fra december, og i hovedstaden Paris får lytterne mulighed for at vælge med 8 public service-kanaler og 55 privatejede radiokanaler.
Syv af de 55 radiokanaler i Paris, der netop har fået sendetilladelse af CSA, er helt nye: Radio Mandarin d’Europe (på kinesisk), R20 (for børn i alderen 6-13 år), Crooner Fréquence Numerique, Jazz Radio, Antinea Radio (for berbere), LCI Radio (nyheder) og RTL L’Équipe (sport). Derudover kan flere stationer, som i dag deler frekvens udvide til at sende døgnet rundt. Det oplyser radionytt.se.

I Marseille har 41 privatejede stationer fået sendetilladelse til at sende digital radio. Ud af disse 41, har 12 i dag ikke sendetilladelse på FM. I Nice kommer der 40 private radiostationer på de nye digitale radiomodtagere; ud af disse har 13 ingen analog sendetilladelse.

Frankrig har valgt at sende digital radio i standarden T-DMB Audio, der ligesom DAB og DAB+ er en del af den europæiske digitalradiofamilie Eureka 147. Brancheorganisationen DR France har kritiseret dette valg, da det betyder at Frankrig har helt sin egen standard for digital radio. Stort set alle lande, der introducerer digital radio vælger DAB+, mens lande der har haft digital radio i mange år (som fx Danmark, Norge og Storbritannien) anvender DAB.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -