Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sverige: SR dømt for usaglig hetz
Fredag 27. maj 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det svenske 'Gransknings- nämnden för Radio og Tv' har i en afgørelse afgjort, at SR P1 programmet 'Kaliber' gik for langt i sin hetz mod den kommunistiske ungdomsorga- nisation Revolutionær Kommu- nistisk Ungdom (RKU). SRs omtale af bl.a. RKUs brug af offentlige tilskudsmidler - der blev kaldt "mærkelig" - var misvisende og usaglig og stred mod kravet om saglighed, har det svenske radio- og tv-nævn slået fast.
SR programmet 'Kaliber' påstod, at RKU skulle støtte angreb på civile israelere og hævdede, at man brugte offentlige tilskudsmidler til "mærkelige rejser" til Cuba, Vietnam og Nordkorea.

Påstandene er forkerte, og SRs journalistik har været usaglig, lyder det i nævnets afgørelse. Indtrykket af udsendelsen var at tilskudsmidlerne finansierede rejserne - på trods af, at fakta var, at deltagerne selv betalte billetterne.

Dermed blev hele udsendelsen stemplet som usaglig, og det finder programmets redaktør ulykkeligt, mens en talsmand for RKU, Pär Johansson, er tilfreds med afgørelsen. Han siger: "Hvis man ikke er i stand til at adskille sin egen politiske dagsorden fra kravet om saglighed, bliver resultatet en politisk kampagnereportage mod en demokratisk organisation med det mål, at kaste smuds på organisationen".

Udsendelsen på SR P1 fik alvorlige konsekvenser for RKU idet ungdomsbevægelsen som en direkte konsekvens af udsendelsen på SR har fået frataget sit tilskud fra den statslige svenske ungdomsstyrelse, og RKU er dermed den eneste politiske ungdomsorganisation i Sverige, der må klare sig uden offentlig støtte.

Det kommunistiske RKU har afdelinger i 54 byer i Sverige.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -