Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: BBC World Service dropper kortbølge-sendinger til Nordamerika
Onsdag 13. juni 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
BBC World Service, der med 153 mio. lyttere verden over, er verdens største internationale radiofoni, har i realiteten besluttet at vinke farvel til langt de fleste lyttere i Nordamerika. Fra den 1. juli 2001 stopper kortbølgeudsendelserne rettede mod Nordamerika. Beslutningen er blevet mødt med en storm af protester.
Selv om BBCs egne undersøgelser viser, at mindst 1.2 mio. i Nordamerika hver uge lytter til BBC World Service på kortbølge, har BBC besluttet at lukke de sendere der dækker Nordamerika. I stedet henvises BBC lyttere her til at lytte på internettet, lytte til satellit-radio eller retransmissioner på lokale FM stationer.

Beslutningen er blevet mødt med massive protester fra utilfredse lyttere.

De peger på, at det er yderst få steder, at BBC kan høres i Nordamerika på FM eller mellembølge og at det i givet fald kun er nogle få nyhedsudsendelser der retransmitteres – evt. kun om natten.

Den tekniske infrastruktur gør at internettet ikke kan erstatte kortbølge. En professionel web ekspert, Ralph Brandi, slår fast at internettet ikke er en radio. Streaming på nettet er begrænset til nogle ganske få samtidige lyttere og forudsætter en – ofte dyr – opkobling. Desuden er der ingen eller kun begrænset mulighed for at bære sin computer rundt for at lytte radio.

En gruppe af lyttere har dannet en "Coalision to Save the BBC World Service" (www.savebbc.org) og de slår fast, at kortbølge-udsendelser er den eneste sikre og stabile måde at krydse politiske grænser på.

Langt hovedparten af BBC World Services lyttere stiller ind på den populære station på kortbølge og BBC forsikrer, at dette ikke er begyndelsen til slutningen på kortbølgeudsendelserne.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -