Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P3 fravælger kunstnere, der er medlemmer af en fagforening
Tirsdag 3. marts 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der er fri organisationsret i Danmark, men ikke hvis man vil have sin musik live ud i æteren på DR P3, skriver MetroXpress i dag. Flere musikere er blevet afvist af musikprogrammer på DR, fordi de er medlemmer af musikernes fagforeninger.
"Vi blev spurgt, om vi var medlemmer af en musikerfagforening, da vi blev inviteret til at spille i ' De sorte spejdere'. Hvis vi var, kunne vi ikke få lov, da DR så skulle betale os," fortæller en anonym musiker til Dansk Musiker Forbunds fagblad, Musikeren.

Dansk Musiker Forbund (DMF) mener, at DR krænker organisationsretten og bryder overenskomsten ved at fravælge folk pga. deres faglige organisationsforhold, og DMF trække derfor nu DR i arbejdsretten, skriver MetroXpress.

DR afviser officielt kritikken, og siger at man blot spørger musikerne, om de er medlemmer af Dansk Musiker Forbund eller Dansk Artist Forbund for at finde ud af, hvilken aftale de skal aflønnes efter.

"Vi har en klar politik om, at der ikke må spekuleres i, om de er medlemmer eller ej - vi sorterer på baggrund af redaktionel relevans," siger Maria Rørbye Rønn, direktør for Juridisk og Politisk Sekretariat i DR .

Lige så klart siger P3-vært Tony Scott Jakobsen ifølge fagbladene Musikeren og Artisten: "Vi ringer kunstneren op og spørger, om han eller hun vil deltage i programmet, og så spørger vi, om vedkommende er medlem af en fagforening. Hvis de er det, kan de nemlig ikke komme ind og spille, fordi vi så ikke har råd til det."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -