Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio M dropper studieværterne - og Radio Aura i Herning bliver til Radio Alfa
Fredag 6. maj 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Siden august har den lokale radiostation i Herning, Radio M, sendt egen morgenradio med Knud Lind og eftermiddagsradio med Stefan Madsen. Det er slut nu. Fremover bliver Radio M en non-stop radio, hvor musikken leveres af Radio ABC i Randers. Til gengæld lukkes Radio Aura, for at blive erstattet af en værtsbåret Radio Alfa.
Mediehuset Herning Folkeblad driver to radiokanaler i Herning og omegn: Radio M og Radio Aura. Det er hidtil foregået dels lokalt - og dels i samarbejde med Radionet i Aalborg. Nu droppes de lokale studieværter og samarbejdet med Aalborg erstattes af et samarbejde med Radio ABC-gruppen i Randers.

Det blev dermed kun til få måneder med 'Knud Lind om morgenen' og med eftermiddagsprogrammet 'To til 6' med Stefan Madsen på Radio M. Knud Lind stoppede før påske, og han har nu fået arbejde på DRs regionale station i Holstebro, DR Midt & Vest. I går fik Stefan Madsen en opsigelse, og i dag fredag var der ingen Stefan Madsen at høre i eftermiddagsfladen. Stefan Madsen er dog ansat frem til den 30. juni og er ikke fritstillet.

Direktør for Mediehuset Herning Folkeblad, Alex Nielsen, forklarer i dag til radionyt.com, at aftalen med Radionet i Aalborg var ved at udløbe, og at man derfor vurderede, hvad der ville være det rigtige for lokalområdet fremover, og ønskerne passede godt med det, som Radio ABC kunne tilbyde. Alex Nielsen fremhæver specielt, at Radio Alfa-formatet vil passe bedre end Radio Aura formatet. Men han understreger samtidigt, at ophævelsen af samarbejdet med Radionet ikke er et fravalg, og at man har haft et fantastisk godt samarbejde med Radionet i alle årene.

Fremover bliver Radio M en ren non-stop radio uden studieværter, men med lokale nyheder, lokale reklamer og lokale indslag. Musikformatet bliver ændret til at være mere hit-orienteret og mere målrettet mod de unge.

”Vi tager udgangspunkt i en unge-satsning på både net, radio, magasiner, events osv. i forbindelse med, at Herning ønsker at blive en stærk unge- og uddannelsesby ,” siger Alex Nielsen. Store dele af døgnet vil der blive sendt hit-musik valgt af de unge – bl.a. vil der hver eftermiddag være en time, hvor en lokal herningenser – over telefonen til studiet i Randers - vælger og præsenterer musikken. I forbindelse med lokale events i Herning – som fx ’Herning Rocker’ – vil der også være lokale live-sendinger med studieværter, der rent fysisk rykker fra Randers til Herning.

”Men kan man kalde det en satsning, når I afskaffer studieværterne og lader det hele blive sendt fra Randers. Er det ikke lidt en fallit-erklæring at en så stor by som Herning med omkring 50.000 indbyggere ikke selv kan levere en lokal radiostation med lokale værter?

Alex Nielsen: ”Nej, det har der ikke været tradition for i de sidste 8 år her i Herning. Vi har ikke tradition for at køre egen radiostation, så der er ikke tale om den store ændring”.

Alex Nielsen understreger, at der stadig vil være tale om en LOKAL radiostation med masser af lokale nyheder og lokal valgt musik og lokale indslag. Det afvikles bare fra Randers.

Radio Aura i Herning er nu en lokal vestjysk udgave af den nordjyske kanal med samme navn. Formatet er leveret af Nordjyske Mediers Radionet i Aalborg.

Fremover vil der blive sendt Radio Alfa på de nuværende Radio Aura frekvenser. Det vil være med studieværter, men dog ikke værter, der rent fysisk sidder i Herning. Alex Nielsen forklarer, at det vil foregå på samme måde som med andre stationer i ABC-gruppen – som fx Radio Mojn og Radio Alfa i Svendborg – hvor værterne sidder i Randers og Skive og laver ’semi-live’ radio til forskellige radiostationer.

Forhandlingerne mellem Mediehuset Herning Folkeblad og Radio ABC-gruppen har, så vidt radionyt.com erfarer, stået på i lang tid, men en aftale er altså først faldet på plads i denne uge, og ændringerne kommer iflg. Alex Nielsen til at ske pr. 1. juli 2011.


Foto: Radiovært Stefan Madsen og journalist Marianne Thorø fra Radio M. (Foto fra radiom.dk)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -