Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR sender 150 timers festivalradio
Fredag 28. maj 2004
Af Karsten Jensen
 
DRs medarbejdere og sendevogne får en travl sommer med at indfange stemningen og musikken fra landets festivaler - både de klassiske og de rytmiske. Sammenlagt planlægger DR Radio at sende knap 150 timers festivalradio fra hele landet i løbet af de kommende tre måneder, og dermed bliver DRs festivaldækning på P2, P3 og P4 én af de mest omfattende nogen sinde.
Festivaltransmissionerne fra de rytmiske scener sendes på P3 og P4, og de indledes på P4 pinsedag, hvor DR for første gang transmitterer direkte fra Jelling Musikfestival i tre timer.

Senere følger cirka 36 timer fra Roskilde-festivalen, omkring 15 timer fra Skanderborg Festivalen, henved 20 timer fra DRs nye Public Service-festival for elektronisk musik i København, omkring 13 timer fra Spot 10-festivalen samt 11 timer fra udlandet - nemlig fra Sonar, den elektroniske musikfestival i Barcelona.

Også garagerockfestivalen Gutter Island, Tønder Festivalen, Langelands Festivalen og Spot 10-festivalen får godt med sendetid.

"Festivallivet er blevet en integreret del af sommeren, og der er flere grunde til, at DR gør så meget ud af dem. Vi er på nogle af festivalerne, fordi de afspejler nye navne og nye retninger, som vi opfanger ved at være med på festivalerne. Andre festivaler dækker vi, fordi de afspejler folkelivet, som de tager sig ud i sommeren 2004. Og da det er én af DRs vigtigste opgaver at være kulturformidler, er vi der med sendevognene," siger musikredaktør Alex Nyborg Madsen fra DR Radio.

Den klassiske musik og jazzen har også masser af festivaler i sommerens løb, og dem sender P2 flittigt fra.

Copenhagen Jazz Festival, Aarhus International Jazz Festival og P2 har indgået medieaftaler, som betyder, at årets to store danske jazzfestivaler bliver dækket intenst før, under og efter begivenhederne i juli. Det betyder blandt andet, at hele DRs jazzredaktion rykker ud af huset og sender jazzmusik og jazz-reportage fra spillestederne.

Men også de klassiske festivaler som for eksempel Esbjerg Internationale Kammermusik Festival, Bornholms Musikfestival, Odsherreds Kammermusik Festival, Oremandsgård Kammermusikfest, Schubertiade 2004 i Roskilde, Vendsyssel Festival, Frederiksværk Musikfestival og Ærø Musikfestival er blandt de festivalerne, som P2 sender fra i sommerens løb.

"Det er et vigtigt mål for os at afspejle hele landets musikliv, og på festivalerne er mange fine musikere ofte forsamlet. Det giver DR en god mulighed for alsidigt og bredt at afspejle, hvad der rører sig over hele landet, og for at præsentere lytterne for danske og udenlandske musikere på et højt niveau," siger P2-redaktør Hans Peter Larsen fra DR Radio.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -