Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny chef for DR Nyheder Udland udpeget
Onsdag 10. august 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Som et af de første organisatoriske skridt på vejen til sammenflytningen af DRs nyhedsafdeling i DR Byen lægges Radioavisen og TV-Avisens udlandsredaktioner fra 1. september sammen under en fælles ledelse. Radioavisens udlandsredaktør gennem de seneste fem år, Kristian Mouritzen (billedet), er udnævnt til den første udlandschef for den nye fælles udlandsafdeling, som indtil udflytningen fortsat må bo hver for sig i henholdsvis Radiohuset og TV-Byen. Nye souschef for DR Nyheder Udland bliver Henrik Hinchely.
DR Nyheders nye fælles udlandsredaktion er Danmarks største af slagsen med omkring 45 medarbejdere herunder seks faste korrespondenter placeret med henholdsvis to i USA, en i Mellemøsten, en i Moskva og to i Bruxelles. Et tal der inden længe forøges til otte med en udvidelse i Bruxelles fra to til tre korrespondenter og en ny korrespondent i Kina.

Kristian Mouritzen er 51 år. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1981. Den nye udlandschef kom til DR i 2000 som udlandsredaktør på Radioavisen og er i dag tillige Radioavisens souschef. Fra 1996 til 2000 var Kristian Mouritzen udlandsredaktør på Ritzaus Bureau og før det nyhedsredaktør samme sted. Han startede på Ritzau som Mellemøstmedarbejder og var i en årrække fra 1989 til 1993 korrespondent for Ritzau i Tyskland. Fra 1993-1994 var han udlandsredaktør på TV 2 Nyhederne.

Den nye souschef i DR Nyheder Udland, Henrik Hinchely, kender udlandsredaktionen ud og ind. Han kom til DR i 1985 som medarbejder på tekst-tv og flyttede i 1988 til Radioavisens udlandsredaktion som reporter, jourhavende redaktionssekretær og korrespondentvikar i USA i perioden frem til 2000. Her flyttede han efter en periode som ansvarlig for Radioavisens digitaliseringsprojekt til nyhedsdirektørens stab, hvor han har arbejdet med en lang række redaktionelle og teknologiske udviklingsprojekter. Henrik Hinchely er 50 år og uddannet journalist.

"Udlandsstoffet spiller en helt afgørende og central rolle i DRs nyhedsformidling. Indsigt, udsyn og høj faglig kompetence er det, der skal gøre, at DRs udlandsdækning adskiller sig fra det overfladiske og letkøbte, som der findes meget af i dagens nyhedsudbud. Vi vil med etableringen af Danmarks største og fagligt stærkeste udlandsredaktion kunne samle vores kompetencer på alle dele af verden og udnytte dem fuldt ud til gavn for seerne, lytterne og læserne af DRs nyheder," siger nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen.

Hun understreger, at både de hurtige nyheder og tilstedeværelsen i verdens brændpunkter samt uddybning, analyse og perspektiv kræver udlandsmedarbejdere i dag med stor viden, alsidig medieerfaring og evne til at rykke hurtigt ud.

"Fusionen af de to udlandsredaktioner skal bruges at styrke fagligheden og indsigten i alle dele af verden omkring os", siger Lisbeth Knudsen. "Mange af DRs udlandsreportere har allerede i dag erfaring med at arbejde på tværs af medierne. Det vil de komme til at gøre i endnu større udstrækning i den nye udlandsredaktion."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -