Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kommercielle radioer får måske mindre konkurrence fra DR i 2003
Fredag 20. december 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er ikke utænkeligt, at de reklamefinansierede tv- og radiokanaler får mere luft til næste år, når den nye medielovgivning træder i kraft, vurderer mediabureauet Mediaedge:cia. Mediaedge.cia baserer sine forventninger på medieforligets tekst, hvori Venstre, Konservative og DF har ønsket, at Danmark får justeret den public service opgave, som DR skal løse fremover, således at licensmidlerne (3 mia. kr.) bruges mere præcist på mere regulære public service-programmer.
Det fremgår af medieforliget, at public service-opgaven skal præciseres, og at der skal indgås en "public service kontrakt" mellem DR og regeringen. DR skal ikke jagte seere og lyttere helt så aggressivt, som det er tilfældet i dag, lyder det.

Bureauet ser nogle muligheder i dette, for det kan helt konkret udmønte sig i, at der bliver udbudt flere kommercielle seere og lyttere på markedet. Flere kommercielle ratings er altid i erhvervslivets – og dermed bureauets kunders - interesse: Det øger valgmulighederne, sikre bedre optimering af kampagnerne, og stabiliserer priserne.

Ønsket om mere præcis og koncentreret public service gælder formentlig også radio.

P3 lyder i dag mere eller mindre som en landsdækkende kommerciel radiokanal, skriver bureauet i sit newsletter. I hvert fald når det gælder musikudvalget.

Mediaedge.cia tror, at politikerne vurderer, at de kommende og eksisterende private landsdækkende radiokanaler udmærket kan løse den opgave fremover. Det frigør P3 til i højere grad at koncentrere ressourcerne om public service, hvor man f.eks. kan dyrke de ukommercielle kunstnere mere, spille nye lovende bands og udenlandsk musik, der ikke alt sammen kommer fra USA og Storbritannien.

”Det bør være godt nyt for de kommercielle radiostationer og deres annoncører, at de - samtidig med at den mere radiovenlige lovgivning træder i kraft - kan regne med mindre konkurrence på ren popmusik fra det offentlig-ejede DR-radio”, siger TV-director Flemming Jensen, Mediaedge:cia.

Så vidt radionyt.com erfarer vil kulturministeren i begyndelsen af det nye år indgå en public service kontrakt med DR, men det skal ske med den nye DR bestyrelse og det ventes at denne skal have lejlighed til at holde et møde inden forhandlingerne mellem ministeren og DR indledes og inden den vigtige aftale indgås.

Det er langt fra sikkert at detaljeringsgraden for public service kontrakten bliver så præcis, at der f.eks. sætte timetal på de forskellige genrer og typer radio DR skal sende. Der ventes snarere at blive tale om generelle og brede formuleringer - der dog er mere "skrappe" end de nuværende regler, der gælder for DR.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -