Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nyt P1-program om fællesskaber
Fredag 9. januar 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
'Netværket på P1' er titlen på en ny programserie på DR P1, der vil sætte fokus på de nye fællesskaber og den måde, vi bruger dem på. Ikke mindst det virtuelle netværk Facebook, der fylder meget i mange menneskers hverdag. Et af de spørgsmål som studieværten Lene Juul Bruun vil stille er, om Facebook er andet og mere end narcissistisk tidsspilde.

Kan Facebook bruges til andet end selvpromovering? Hvor går grænsen for, hvor meget arbejdsgiveren skal blande sig i medarbejdernes spise- og motionsvaner? Og hvilken slags samfund ender vi med at få, når vi kun vil omgås dem, der er lige som os selv?

Banen er kridtet op til en livlig snak om det moderne livs udfordringer, når første ombæring af 'Netværket på P1' sætter fokus på ét af de nye fællesskaber.

Tilrettelægger og vært Lene Juul Bruun lover, at der vil være stof til både inspiration og irritation, når programmets medvirkende går løs på de nye netværk.

"Tonen er bramfri. Der bliver både grinet og bandet, og selv om det er alvorlige emner, der diskuteres, ligger der en let stemning under det hele," siger Lene Juul Bruun.

Til 'Netværket på P1' er knyttet et panel på i alt 12 personer i alle aldre, bl.a. landstræner Ulrik Wilbech, erhvervsmanden og forfatteren m.m. Lars Kolind, foredragsholderen Morten Albæk, rektor for Filmhøjskolen i Ebeltoft Søren Høy, etnografen og forfatteren Karen Ellen Spannow, forfatteren og foredragsholderen Ann-Elisabeth Knudsen, fhv. kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen og sangerinden Majbritte Ulrikkeholm.

"De kommer alle med en faglig ballast på hver deres felt, men optræder ikke som eksperter. De bidrager med deres holdninger, som er meget forskellige, og ofte også overraskende," siger Lene Juul Bruun. I hvert program medvirker tre af panelets medlemmer.

I senere udsendelser ser programmet bl.a. på, hvilket samfund vi vil få, når vi vælger kun at omgås dem, som ligner os selv. Undersøgelser peger på, at akademikere i særlig grad vælger at omgive sig med andre akademikere, lige som deres børn fortrinsvis leger med børn af akademikere. Det er en trussel mod sammenhængskraften i samfundet, mener nogle.

Moderne forældres forhold til deres børns folkeskole er emnet for et andet program, som ser på det, nogle kalder forældrenes forbrugeragtige tilgang til folkeskolen. Hvor meget må de blande sig i undervisningen, og hvilke motiver ligger bag, lyder oplægget til panelet.

Endelig har 'Netværket på P1' besøgt virksomheden Daloon på Fyn. Her forsøger man som på så mange andre virksomheder at opdrage medarbejderne til et sundere liv. Men hvor langt kan man som virksomhed tillade sig at gå, og hvor går grænsen?

'Netværket på P1' sendes hver mandag 16.10-16.50 med genudsendelse søndag 12.15.


Foto: Lene Juul Bruun er vært i 'Netværket på P1', hvor et fagpanel diskuterer tidens nye fællesskaber og den måde, vi bruger dem på. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -