Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: Heart mister dækning i East Midlands
Torsdag 11. november 2010
Af Poul Foged
 
Heart mister fra januar 2011 dækningen omkring storbyen Nottingham i East Midlands. En lokal franchise-aftale er blevet opsagt, og i stedet vil der igen blive sendt lokalt - nu under navnet 'gem106'.
Heart, der ellers er blevet et nationalt brand, mister sin dækning i Nottingham-området. Her har Hearts ejer Global Radio haft en franchise-aftale med Orion Media. De har nu opsagt aftalen pr. 1. januar 2011, og vil igen producere regional radio. Stationen ændrer navn fra Heart 106 til gem106.

Nyheden kommer kun få uger efter, at Heart 106 har haft sin bedste lyttermåling nogensinde med næsten en halv millon, der stiller ind på stationen. Global Radio er overrasket – og mener naturligt nok, at det er uklogt af Orion:

"Vi er meget overrasket – og forstår ikke Orion Media. De har tidligere talt om en ændring i samarbejdet, men virkede meget tilfredse, da lyttertallene steg kraftigt. Vi mener, det er en risikabel beslutning for Orion og ikke mindst for aktionærerne".

Stationen hed tidligere Century FM og blev i 2005 solgt af GCap til Chrysalis, det gamle navn for Global Radio, og blev herefter kaldt Heart 106. Da Global Radio i 2008 købte GCap var man tvunget til at sælge en del af radiostationer af hensyn til monopol-lovgivningen. Man solgte da bl.a. Heart og en række andre stationer i Birmingham-regionen til Orion Media, der er ejet af Phil Riley, tidligere direktør i Chrysalis (Global). En del af aftalen var, at stationerne skulle være som franchise-tagere og fortsætte med deres respektive brands. En del af aftalen var, at man sendte lokalt i morgen og eftermiddagstimerne, mens resten var netværket fra Heart-studierne i London.

Det er 4. gang stationen skifter navn siden den startede i 1997. Den blev dengang laceret som Radio 106. Skiftede navn i 1998 til Century 106, og så i 2005 til Heart 106.

Navnet 'gem' er ikke helt nyt. Det var navnet (GEM AM) på oldies-stationen, der startede i 1988 som søsterstation til Trent FM. I 2007 ændrede Global Radio så navnet Classic Gold GEM til 'Gold'.

Kigger man på den nye hjemmeside www.gem106.co.uk, kan man se, at Orion allerede er begyndt at varme op til de nye tider efter nytår. Det hedder således i en meddelelse fra morgenværterne Sam & Amy: "Det føles lidt mærkeligt men også meget spændende. Det er som at flytte - uden alt bøvlet. Fra midnatklokkerne på nytårsaftenen er vi på en helt ny radiostation, men du behøver ikke at gøre noget. Vi får blot et nyt navn: Gem 106. Samme sted på din radio – 106 FM og DAB – blot med et nyt navn".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -