Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Charlie fik lille overskud
Tirsdag 18. marts 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En af Danmarks meget få uafhængige kommercielle lokale radiostationer, Radio Charlie i Varde, fik i regnskabsåret 2006-2007 et overskud på beskedne 10.000 kr. "Der er ikke utilfredshed med resultatet, men vi havde dog forventet en højere omsætning og lavere omkostninger," siger direktør for Radio Charlie Niels-Henrik Bruun Iversen til radionyt.com. En af grundene til det moderate resultat, der dog er væsentligt bedre end sidste regnskabsår, er en del udskiftninger i personalet.
For et år siden var regnskabstallene meget røde hos Radio Charlie ApS. Man kom ud af regnskabsåret 2005-2006 med et minus på 100.000 kr. efter skat. Det skyldtes især uforudsete ekstra omkostninger i forbindelse med igangsættelse af en 3. frekvens.

Derfor var forventningerne til regnskabsåret oktober 2006 - september 2007 da også skruet en del op. Men for højt.

Radio Charlie fik i 2006-2007 et overskud efter skat på knap 10.000 kr., og bruttofortjenesten kom op på 108.000 kr.

"Vi havde nok overvurderet markedet," erkender Niels-Henrik Iversen. Markedet for radioreklamer var ikke helt så godt, som man havde håbet på - og som man tidligere har set.

En af de store punkter var så også personaleudskiftninger på både salgssiden og studieværtssiden på radiostationen. "Vi er fuldt bemandede igen, men i en periode var vi underbemandede, og det har kostet ekstra, fordi det tog fokus væk fra salgsarbejdet," siger den 53-årige radiodirektør videre.

Radio Charlie sender ikke landsdækkende radioreklamer, men lever udelukkende af at sælge lokale radioreklamer til kunder i Varde.

"Vi er en af de meget få uafhængige lokale radiostationer tilbage, og vi ønsker at bevare det ved at være helt lokale," siger Niels-Henrik Iversen. Det er også en af grundene til, at man ikke får målt lyttertallet hos Gallup, som andre kommercielle stationer gør. "Vi har fravalgt Gallup, fordi ingen af vores kunder er interesserede. Der er ingen der efterspørger disse tal," siger Niels-Henrik Iversen. I stedet laver man selv stikprøveundersøgelser i lokalområdet, og iflg. Iversen er Radio Charlie fortsat særdeles aflyttet.

Tidligere lyttermålinger fra Gallup har vist, at Radio Charlie dengang - i sit eget dækningsområde - var af de mest aflyttede lokale radiostationer i hele landet.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -