Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Krav om professionel DR-bestyrelse
Fredag 8. oktober 2004
Af Thomas Nielsen
 
DRs bestyrelse er ikke professionel nok til at stå i spidsen for en stor virksomhed, vurderer flere eksperter. Socialdemokraterne vil fjerne programansvaret fra bestyrelsen.
I spidsen for de fleste store danske virksomheder sidder en professionel bestyrelse med tung ledelseserfaring. Den er ejernes garant for, at alt går ordentligt til. Men DR er ikke en almindelig virksomhed med en almindelig, professionel bestyrelse. Nærmest tværtimod, skriver Politiken.

DRs bestyrelse består af en broget flok mennesker, hvor der er langt mellem medlemmer med ledelseserfaring. Og endnu længere mellem tung ledelseserfaring. Det er et problem, vurderer flere eksperter.

"Det skriger jo til himlen, at der sidder en bestyrelse, der ikke har den nødvendige faglige indsigt. Bestyrelsen har ikke de fornødne faglige kompetencer, medmindre de kun skal træffe politiske beslutninger", siger advokat og lektor Tommy V. Christiansen, der blandt andet underviser professionelle bestyrelsesmedlemmer i bestyrelsesarbejde.

Samme vurdering kommer fra professor på Handelshøjskolen Steen Hildebrandt:

"DR lider under, at en bestyrelse i det offentlige rum er tydeligt uenige om mål og midler. Samlet set har DRs bestyrelse ikke omfattende erfaring med virksomhedsledelse", siger han.

Bestyrelsen er så vigtig, fordi den i modsætning til den daglige ledelse - i DRs tilfælde generaldirektøren og hans folk - udstikker den langsigtede kurs. Dermed er den en sikkerhed for ejeren - den danske stat.

Til gengæld skal en bestyrelse ikke blande sig i den daglige drift. Noget, som den nuværende bestyrelse flere gange har gjort, blandt andet om dækningen af Irakkrigen og antallet af borgerlige quizdeltagere i underholdningsprogrammer. Det kalder Socialdemokraternes medieordfører Mette Frederiksen misbrug af bestyrelsens position.

"Det største problem med DRs bestyrelse er, at den har fået det overordnede programansvar. Det giver et mandat, bestyrelsen slet ikke skal have. Det problem skal løses ved at ændre lovgivningen, så de ikke længere har det ansvarsområde", siger hun.

Venstre og de konservative taler mere for, at det skal være medlemmer med professionelle ledelseserfaringer, der sidder i bestyrelsen. Og støttepartiet Dansk Folkeparti, der tidligere har været imod, åbner nu også for ideen.

"Efter min opfattelse bliver der ikke ændret i sammensætningen, så længe den nuværende medieaftale gælder, det vil sige tre år endnu. Men vi kan godt diskutere det. Måske skal der flere fagfolk med. Men der skal stadig politikere med", siger Poul Nødgaard, medieordfører for Dansk Folkeparti.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -