Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Udsigt til snæver mediepolitisk aftale
Mandag 3. juni 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Efter otte timers forhandlinger søndag aften og nat kunne kulturminister Brian Mikkelsen fremlægge en skitse til et medieforlig, som Dansk Folkeparti kunne tilslutte sig – og dermed var flertallet hjemme. Fra kl. 11 blev der igen forhandlet i Kulturministeriet og kort før middag meddelte SF og Kristeligt Folkeparti at de ikke var med i forliget. Nu har socialdemokratiet også meddelt, at de ikke er med i en ny medieaftale. Tilbage er kun de radikale, der iflg. Infoppaq fortsat forhandler.
Kristeligt Folkeparti har sagt nej til aftalen især pga. de nye bestemmelser for reklamer. Partiet vender sig mod en udlicitering af 21 % af DR TVs programproduktion, da dette vil svække DR som kulturinstitution og så er man særlig bekymret over at der sker en liberalisering af reklamereglerne omkring alkohol og medicin

SFs medieordfører Aage Frandsen siger til Ritzau, at det nye medieforlig bliver en sejr for den kommercielle tænkning på medieområdet og ikke mindst for de store kommercielle medieforetagender. Han kalder det et nederlagt for seerne (herunder de seere, som gerne vil undgå flere reklamer), for DR og for lokalradioerne. ”Den forøgede pligt til at udlicitere opgaver vil afgjort svække DR som kulturinstitution. Udliciteringen er alene ideologisk betinget og bestemt af mistillid til DR. En mistillid til DRs ledelse og medarbejdere, som genfindes i en nydefinering af bestyrelsens opgaver”, siger Aage Frandsen til Ritzau, og kritiserer samtidigt regeringen for i forhandlingerne kun at have givet indrømmelser til Dansk Folkeparti.

Til netavisen Infopaq supplerer Aage Frandsen og siger at masser af ikke-kommercielle lokalradioer og lokal-tv-stationer vil blive lukket på grund af en næsten halvering af tilskuddene.

Infopaq fortæller at De Radikale fortsat forhandler med Brian Mikkelsen, selv om der var sat en frist til kl. 11.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -