Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


NL: Mr. Veronica, Rob Out, død
Mandag 29. december 2003
Af Poul Foged
 
Juledag døde legendarisk Rob Out i en alder af 64 år af et hjerteanfald. Rob Out kaldes "Mr. Veronica", da det var ham, der sørgede for at den lukkede off-shore station Radio Veronica kom på public service nettet med radio- og tv, og til sidst endte med at være den største medlemsorganisation på radio i Nederlandene.
Rob Out (billedet) startede sin karriere på Radio Veronica i 1965 med bl.a. eftermiddagsprogrammet "Hits a go go". Han viste hurtigt at besidde nogle fremragende administrative evner, og blev i 1971 udnævnt til programchef. Han var initiativtageren til Veronicas eget blad, "Veronica magazine", der i dag er det største radioblad i landet med mere end 1 million abonnenter.

Da regeringen i 1973 barslede med en lov, der skulle forbyde radiovirksomhed fra Nordsøen, tog Rob Out initiativet til at oprette sendeforeningen, Veronica Omroep Organisatie (VOO), der fik stor tilslutning, og debuterede på det officielle radio og tv-net ved årsskiftet 74/75 - kun 4 måneder efter lukningen af Radio Veronica som off-shore staton.

Han var til stadighed indpiskeren i den svære start, hvor Veronica havde få timer at gøre med som C-organisation. Han var også den samlende figur, da Veronica på få år var gået til B, A og til sidst Super A-organisation.

Rob Out skrev også flere bøger om Veronica: "Veronica ét år senere", "Veronica offer for æterspillet".

Rob Out havde næse for gode idéer og nye forretninger indenfor radiobranchen. Det var derfor naturligt, at han var med i kredsen, der etablerede én af de første nonstop-radioer, Sky Radio.

Senere var han sammen med Lex Harding med til at starte én af de nyeste radiosuccesser i Nederlandene, Radio 538, som han var medejer af indtil sin død.

Han tog også med samme Harding initiativet til tv-kabelstationen, RTL Veronique, der senere kom til at hedde RTL-4, og som er én af de store mastodonter i tv-branchen i dag. På trods af disse initiativer var han tro mod sin Veronica, hvor han var lønnet "advisor" indtil 2000.

Han var i øvrigt ved sin død god for 75 millioner Euro.

Han var en del af de gamle "radiogarde", der også bestod af Joost Den Draaier, Jan Van Veen og Lex Harding.

Rob Out bliver bisat på årets sidste dag, 31. december, i Laren, hvor han boede de sidste mange år.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -