Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Holger meldt til politiet - men lukning er klar krænkelse af ytringsfriheden
Tirsdag 14. november 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fredag i sidste uge fratog Radio- og tv-nævnet Radio Holger's sendetilladelse, men lørdag sendte Radio Holger alligevel. Derfor har Radio- og tv-nævnet nu meldt radiostationen til politiet. Samtidigt siger pressejurist og lektor på Danmarks Journalisthøjskole Oluf Jørgensen, at Radio- og tv-nævnets sendeforbud er en klar krænkelse af ytringsfriheden.
Formand for Radio- og tv-nævnet, Christian Scherfig siger til Ritzau, at politiet nu kan udstede bøder, og nævnet har samtidigt bedt Kammeradvokaten vurdere, om det er muligt at inddrage stationens sendeudstyr.

Radio Holger mistede sendetilladelsen fordi man afviste, at aflevere en optagelse af en udsendelse på radioen fra den 2. august. Afvisningen skete fordi nævnet havde fastsat en frist for afleveringen, der lå efter den periode, hvor stationen var forpligtet til at opbevare optagelsen.

Det var Dokumentations- og rådgivningscentret om racediskrimination (DRC) der på vegne af en dansk statsborger med libanesisk oprindelse klagede over radioens omtale af dansk-libaneseres evakuering fra Libanon efter Israels angreb på Libanon. Radiostationens leder, Kaj Vilhelmsen, kaldte i udsendelsen dansk-libanesere for "djævletilbedere" og Danmark for "den 3. verdens affaldsplads".

Pressejurist og lektor på Danmarks Journalisthøjskole Oluf Jørgensen kritiserer Radio- og tv-nævnets inddragelse af sendetilladelsen for at være for drastisk.

"De burde inddrage sendetilladelsen midlertidigt, ind til Radio Holger havde indsendt materialet. Herefter kunne man så på baggrund af indholdet og ikke formaliteterne bedømme, om der er belæg for en permanent inddragelse af stationens sendetilladelse," siger Oluf Jørgensen til TV 2 Lorry iflg. Nyhedsavisen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -