Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kjeld Tolstrup er død
Tirsdag 22. marts 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den danske dj og P3-radiovært Kjeld Tolstrup er død. Han blev 45 år. Han var kendt, elsket og respekteret af den danske musikscene, hvor han igennem sin lange og imponerende karriere slog sine folder bag pladespillerne.
Kjeld Tolstrup blev født i Aarhus, og har siden begyndelsen af 1980'erne været en af Danmarks absolut førende dj's.

Eb.dk fortæller, at hans pladesamling efter sigende skulle omfatte 30.000 vinylplader, og at han har spillet som dj på en lang række klubber i både ind- og udland.

Udover sin karriere som klub-dj var Kjeld Tolstrup også fast inventar på P3. I en lang periode var han med i De Sorte Spejdere hver fredag eftermiddag på P3. Senest var han fast vært - sammen med kollegaen Le Gammmeltoft - på Unga Bunga hver fredag aften kl. 18. Sammen med Le Gammeltoft var Tolstrup også medindehaver af pladeselskabet Sound of Copenhagen Records.

Kjeld Tolstrups gode ven Kennet Bager er helt smadret over dødsfaldet: "Jeg har kendt Kjeld i 25 år. Han har været lige så længe i branchen som du og jeg. Allerede dengang var han rigtig dygtig og fremsynet i forhold til alle os andre," siger DJ og pladeselskabsmanden Kennet Bager til bt.dk.

"Jeg er totalt smadret, Kjeld var den største. Vi har arbejdet sammen omkring en masse ting. Det bedste for Kjeld var at han kom ind på P3, så han kunne få den anerkendelse, han havde fortjent.

Kjelds bedrift? Hans uafrystelige viden og gåmod og lysten og viljen til at viderebringe ny musik til det danske folk. Og så hans imponerende karriere i udlandet."

Kjeld Tolstrup døde efter længere tids sygdom og en hospitalsindlæggelse. Dødsårsagen er ikke oplyst, men Kjeld Tolstrup fandt for et par år siden ud af, at han havde en medfødt hjertefejl.

"Han sov stille ind efter at have været meget syg på det seneste," bekræfter Kjeld Tolstrups manager Laura Ilsøe til ekstrabladet.dk

Bisættelsen finder sted lørdag klokken 12.



For kun få dage siden - den 2. marts - gav Kjeld Tolstrup et interview til Politiken, hvor han gav udtryk for, at han "da regnede med at kunne fortsætte mange år endnu":
http://ibyen.dk/natteliv/ECE1176733/stjerne-dj-jeg-er-for-gammel-til-at-vaere-rigtig-glamouroes/



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -